Quantcast

Полицейският синдикат заплаши с протести

OFFNews Последна промяна на 29 февруари 2016 в 15:45 3833 9

Снимка БГНЕС, архив

Предстоят протести на служители в МВР обяви председателят на Управителния съвет на полицейските синдикати Валентин Попов пред агенция БГНЕС.

Основанието за планирания безсрочен протест било липса на реформи.

"Решението е безсрочен протест до започване на реална и ефикасна реформа в това министерство - формите, местата времето ще ги уточняваме с колегите допълнително", каза Попов.

Профсъюзът има много сериозни забележки по близо 30% от текстовете на Закона за МВР.

„Взехме решение да организираме голям национален протест между първо и второ четене в НС на този проект на Закона за изменение и допълнение на Закона на МВР, ако междувременно не бъдат отстранени поне най-фрапиращите дефекти в него. Преди още първо четене в НС най-вероятно ще проведем серия предупредителни протести в страната”, посочи председателят на синдиката.

На въпрос възможни ли са блокади на пътища, Попов отговори: "Не изключваме нито един вариант, който е разрешен от закона. На база на решението на Управителния съвет, тези прояви могат да започнат от днес, но е възможно това да се случи по-скоро от утре".

Той определи като "популизъм" намаляването на обезщетенията от 20 на 12 заплати за новоназначени служители и намаляването на отпуските на държавните служители в МВР с 5 дни.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

01.03 2016 в 05:11

Преди протестираха че се прави реформа, а сега протестират че няма реформи. В МВР трябва да разберат че реформа не значи да им дадат повече пари, а да ги съкратят значително, защото в момента са много голям брой служители, изключвам служителите на улицата които не са достатъчно и е рядкост да ги видиш.

29.02 2016 в 19:46

Време е синдикатите в МВР и МО да се сведат до един, който да се занимава единствено с социални въпроси.

29.02 2016 в 19:22

Най-добре ще е незабавно съкращаване на 30% от полицаи и администрация на произволен принцип. Такава реформа искам аз.

29.02 2016 в 19:11

Тези некадърни и мързеливи тюфлеци с 20 заплати на изпроводяк, сега ще затворят Орлов мост защото няма реформа, която пак те спряха.
Ей, нещастници бездарни.

29.02 2016 в 16:56

Това никак не е стабилно

29.02 2016 в 16:55

То имаше проекти за реформи, ама някой оврещя света, че няма да могат да се пенсионират рано и с 20 заплати бонус... А сега нямало реформи! Малко е нагло...

29.02 2016 в 16:22

Може ли да запитате този синдикалист, как вижда реформата. Какво трябва според полицаите да се промени....

Щото едно е искането да им стоят привилегиите, ама въпроса за обществото е и работа да вършат, което сега не се случва.

29.02 2016 в 15:59

Национален протест.... то бива наглост, но вашето вече на нищо не прилича!
През последните месеци не бяха обири с автомати, пребити хора по улиците, обрани хипермаркети с клиенти в тях, нападения над възрастни хора.
Всичко това на фона на 1.200 млрд. бюджет на МВР.
Е как не ви е срам да искате при положение, че работа никаква не вършите?
Да, наистина ни трябват реформи, но такива като в Грузия, която вече има в пъти по-ефективна полиция от нашата!

29.02 2016 в 15:59

Явно представата на полицаите за реформи е само получаване на повече права и привилегии от сегашните , никакво редуциране на ненужни кадри , и ако може направо 2 милиарда на година . А срещу това ще получим , още по-нагло поведение , още повече престъпност , още повече безнаказаност . Но пък ще бъдат лоялни към властта ..