Полицейският синдикат заплаши с протести

OFFNews 29 февруари 2016 в 15:45 4295 9

Снимка БГНЕС, архив

Предстоят протести на служители в МВР обяви председателят на Управителния съвет на полицейските синдикати Валентин Попов пред агенция БГНЕС.

Основанието за планирания безсрочен протест било липса на реформи.

"Решението е безсрочен протест до започване на реална и ефикасна реформа в това министерство - формите, местата времето ще ги уточняваме с колегите допълнително", каза Попов.

Профсъюзът има много сериозни забележки по близо 30% от текстовете на Закона за МВР.

„Взехме решение да организираме голям национален протест между първо и второ четене в НС на този проект на Закона за изменение и допълнение на Закона на МВР, ако междувременно не бъдат отстранени поне най-фрапиращите дефекти в него. Преди още първо четене в НС най-вероятно ще проведем серия предупредителни протести в страната”, посочи председателят на синдиката.

На въпрос възможни ли са блокади на пътища, Попов отговори: "Не изключваме нито един вариант, който е разрешен от закона. На база на решението на Управителния съвет, тези прояви могат да започнат от днес, но е възможно това да се случи по-скоро от утре".

Той определи като "популизъм" намаляването на обезщетенията от 20 на 12 заплати за новоназначени служители и намаляването на отпуските на държавните служители в МВР с 5 дни.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!