Quantcast

По стъпките на Орешарски: Украински министри бягат от протести през задния изход

Николаос-Теодорос Цитиридис Последна промяна на 25 ноември 2013 в 14:11 3180 11

Украински министри напуснаха парламента през задния изход.
Украински министри напуснаха парламента през задния изход.

 

Украински министри тръгнаха по стъпките на българския премиер Пламен Орешарски, който умело избягва протестите, измъквайки се през задни изходи.

Днес украински министри напуснаха парламента през задния изход, докато пред сградата имаше голям протест със сблъсъци между полиция и протестиращи.

Бягащите министри "разкри" опозиционният депутат Владимир Ариев във Фейсбук, цитиран от руския "Комерсант". Според него от парламента са излезли няколко официални коли с министри.

Ариев допълва, че главната протестна акция ще се състои днес от 18 часа на площад "Европа" в Киев.

Вълна от протести заля Киев през последните след като украинското правителството изненадващо даде заден ход на евроинтеграцията на страната.

Десетки хиляди протестиращи изригнаха срещу това решение, като през последните 24 часа се стигна и до сблъсъци между демонстранти и полиция.

Органите на реда използваха сълзотворен газ, палки и щитове, за да отблъснат огромните тълпи събрали се на вече емблематичния площад "Европа".

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

25.11 2013 в 20:22

Тъпан балкански, вчера Поля, днес ти!... Една и съща глупост повтаряте. Като развалена стара винилова плоча, производство на Балкантон.
Ще ти отговоря само с едно изречение:
МНОГО НАРОД, СЛАБО КАЧЕСТВО! Каква е покупателната способност на този митичен многомилионен Митнически съюз? Колко мерцедеса ще купуват годишно? Колкото само Холандия, или най-много колкото БеНеЛюкс? Не ставай смешен с тъпашките икономически теории на неграмотния украински узурпатор! Скоро ще го натирим веднъж завинаги в Украйна. Ако там го искат де...

25.11 2013 в 19:52

По твойта ненадмината логика най-добре да направим съюз с Китай, че да имаме достъп до пазар с 2 млрд население.
Пълен малоумник си.

25.11 2013 в 19:24

АБе не е точно така. Потенциалът на формиращата се евразийска зона за свободна търговия с Митническия съюз е близо три пъти по-висок от европейския, което означава формирането на единен пазар с 1,406 милиарда потребители.Европейският съюз може да се противопостави на това с пазар само от от 550 милиона души. Пазарът на Митническия съюз ще бъде три пъти по-голям от европейския.

По този начин, ако към потенциалната свободна зона на Митническия съюз се присъединят Армения, Киргизстан, Сирия и Виетнам, то пазарът на организацията ще стане най-големият в света с потенциал 1,503 милиарда потребители. Всъщност, тези милиарди, че се влеят директнов бизнеса и в работни места и то по правилата на свободния пазар, а не по правилата и схемите на ЕС.

25.11 2013 в 19:00

Дори леко кризисният ЕС е за предпочитане пред Русия, която поглъща всички като "черна дупка". Никой не е цъфнал след руската прегръдка-нито Казахстан, да не говорим за Беларус.

25.11 2013 в 18:15

Браво на украинското правителство. Не се поддаде на шантажа да се асоциира с ЕС и страната да бъде разграбена както България. Подозирам, че все по-малко държави ще проявяват интерес към ЕС и НАТО, имайки предвид негативния пример с България - след присъединяването икономиката пропада, а армията и националната сигурност се разбива. Държавата се превръща в една полуколония на богатите от Западна Европа, експлоатирана и ограбвана. Въпрос на време е някои страни да започнат да излизат от ЕС и НАНО, разочаровани от това безсмислено и вредно за тях членство.

25.11 2013 в 17:50

Да им пратим на тези министри мазния украински плъх за обмяна на опит. С еднопосочен билет...

25.11 2013 в 15:53

Пацовизация му се вика на това :D

25.11 2013 в 15:12

Е как да не е по-добре?

Той си ги научи всички задни изходи и входове.

25.11 2013 в 14:30

Хехехе..Нашия орешарски, да не би да е по добре :Д


Оставка !!!

25.11 2013 в 14:23

Няма ли най после путиновска Русия да престане!
Вън на всички КГБ мекерета.