Първата блокада-изненада - завардиха с бидони с вода входа на правосъдното министерство

OFFNews 17 август 2020 в 09:22 22545 3

Протестиращите преминаха към радикални действия и вече започват да изпълняват заканата си за блокади-изненади. 40-ият ден от протеста с искане за оставката на премиера Бойко Борисов и главния прокурор Иван Гешев, за машинно гласуване и промени в конституцията, започна с блокада на правосъдното министерство.

Малко след 8 часа сутринта от сдружение БОЕЦ поставиха бидони с вода пред входа на ведомството. Протестиращите настояха за среща с министър Данаил Кирилов, за да му връчат символично оставката, но не бяха допуснати в сградата. 

"Не приемаме мафията да пише новата ни конституция, единственото, което искаме от тях, е да си напишат оставките. Ако гражданите нямат достъп до тези обществени сгради, то никой не трябва да влиза вътре. Ние сме тук. Мафията вън", заявиха протестиращите.

Блокирани остават трите възлови кръстовища - Орлов мост, ректората на Софийския университет и при площад "Независимост".

Протестиращите се заканват от днес недоволството им да премине и в по-твърди действия с нови блокади на кръстовища и институции. Очаква се от сдружение БОЕЦ да обявят намерения за "персонални" блокади и блокади на институции.

Малко по-късно протестиращите тръгнаха към Орлов мост.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

2100

3

гоуемио

17.08 2020 в 11:30

Не разбрах, тези ли скудоумници, воглаве с тримата комици, ще изградят нова България?! Или целта е те да бутнат превителството, а закулисието да сложи свои хора:))...Пак ще уригаме на жабета!

3243

2

Пакоджет

17.08 2020 в 10:09

И от кошчетата, по 1100 лв парчето, без ДДС.
 
X

Да помогнем на украинските деца!