Партията на Кличко даже не е чувала за Бареков

OFFNews 02 декември 2013 в 23:24 13702 18

Виталий Кличко на протестите в Киев.  Снимка: klichko.org
Виталий Кличко на протестите в Киев. Снимка: klichko.org

 

Украинската опозиционна партия УДАР на световния шампион по бокс Виталий Кличко отрече да има нещо общо с политическото формирование "България без цензура". 

Партията на Кличко се разграничи от изявленията на Николай Бареков от понеделник, че от движението "България без цензура" смятат да изпратят доброволци в подкрепа на украинските протести и по-специално на партията на Кличко УДАР.

"Ние считаме за наш политически двойник в Украйна прозападната, демократична и центристка формация на Виталий Кличко УДАР и обмисляме действия в нейна подкрепа", се казваше в информация на "България без цензура”, разпространена в София в редица електронни медии.

Снимка: ТВ7

"Независимо от някои съобщения в български медии, нито Виталий Кличко, нито партията УДАР имат каквито и да е връзки с политическото формирование "България без цензура” на Николай Бареков. При никакви обстоятелства нито УДАР, нито Виталий Кличко не са обсъждали или планирали предприемането на общи действия с организацията на г-н Бареков”, се казва в официално изявление на украинската опозиционна партия, цитирано от mediapool.bg.

Изявлението е в контекста на благодарността на Кличко "към българските политически структури в Европейската народна партия, които подкрепиха гражданския протест и европейското бъдеще на Украйна".

 

Снимка: ТВ7

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

 
X

Да помогнем на украинските деца!