Кличко: Властта извозва роднините си зад граница

OFFNews 01 декември 2013 в 23:24 6933 21

Виталий Кличко
Виталий Кличко

 

Лидерът на опозиционната фракция УДАР Виталий Кличко обяви, че има информация за това, че хора от високите етажи на властта са започнали да товарят имущество и роднини на автобуси, които да ги извозят зад граница, съобщава Интерфакс-Украина

Кличко призова всички участници в неделния протест да останат на площад „Независимост“ и да не допускат провокации.

„Призовавам всички да останат на площада... правим всичко възможно, за да ви защитим. Длъжни сме да бъдем мобилизирани и да не губим инициативата“, казал Кличко на брифинг в неделя вечерта.

Протестиращите изградиха своеобразен щаб в Дома на профсъюзите, където се провеждат брифингите на опозицията. Кличко допълни, че всички могат да останат там и всеки протестиращ може да получи топла напитка и да пренощува в сградата.

Според него властта се бои от масови акции по време на протеста и за това внедрява провокатори. "Властта прави всичко възможно, за да уплаши хората“, заяви Кличко.

Той смята, че днес на площад „Независимост“ са се събрали между 400 и 500 хил. души. "Обръщаме се към всеки един от вас: не позволявайте да ви провокират. Нашата акция е мирна“, каза още Кличко.

По-рано днес от пресслужбата на УДАР съобщиха, че призовават китайските лидери да не се срещат с украинския президент Виктор Янукович, който има планирана визита в страната. В съобщението се цитира Кличко, който заявява: "Обръщам се към ръководителите на КНР да не приемат държавния глава, който не е способен да реши проблемите и да контролира ситуацията в страната, където настъпи цялостна политическа криза. Сега става дума за смяна на властта в Украйна. И нито едно решение, взето на срещата, няма да има легитимност". 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!