Парламентът обявен за продажба (видео)

Елица Мартинова 25 юни 2013 в 14:13 6211 12

Ентусиасти опънаха надпис
Ентусиасти опънаха надпис "Продава се" пред парламента

Находчиви младежи опънаха транспарант "Продава се" пред парадния вход на Народното събрание, който смути полицията и развесели минувачи и шофьори.

Клипче със заснетата пред парламента сценка е качено на 21 юни 2013 г. в сайта за споделяне YouTube.

От него се вижда как с общи усилия двама младежи (в записан разговор момиче ги нарича Оги и Весо) успяват да закачат белия транспарант с червен надпис "Продава се" за поставените от двете страни на стъпалата лампи.

Чуват се клаксони на минаващите в този момент по "Цар Освободител" автомобили, а пешеходци любопитно зачитат надписа, мъж снима с телефон "обявата". Регулиращият движението катаджия невъзмутимо продължава работата си.

Още преди да стигнат БАН, младежите са спрени за проверка на документите от полицай. След нея се вижда как тримата разпалено говорят. След по-малко от 3 минути полицай от охраната на парламента отива и сваля транспаранта.

В крайна сметка един от двамата младежи го прибира.

Не е ясно кога точно шегаджиите са обявили Народното събрание на търг. От липсата на заграждения около парламента обаче може да се предположи, че това е станало през деня на 14 юни, когато Народното събрание избра Делян Пеевски за председател на ДАНС. Тогава пред парламента все още нямаше заграждения. Те бяха поставени вечерта на 14-ти, когато бе първият протест.

Авторите на клипа не са посочили какви са били последиците за Оги и Весо.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

 
X

Да помогнем на украинските деца!