Около 200 души излязоха на протест в София срещу маските и мерките

OFFNews 30 август 2021 в 18:35 10058 5

Снимка OFFNews

Около двеста души се събраха тази вечер пред НДК на протест срещу противоепидемичните мерки и маските.

Демонстрацията беше подкрепена от симпатизанти на АБВ, "Възраждане", както и лично от доц. Атанас Мангъров.

Част от протестиращите поискаха оставката на доц. Ангел Кунчев. Поводът е докладът на главния държавен здравен инспектор, в който Кунчев предлага затягане на мерките при влизането на страната в т.нар. червена зона.

Представители на АБВ поискаха още приемането на законопроект, гарантиращ, че ваксинацията ще е доброволна.

Изненадващо протестиращите видяха и проблем с поднасянето на цветя на паметниците на Ботев и Левски от хора, носещи маски - това, според част от демонстрантите, е "предателство". 

Протестиращ твърди, че има данни за 780 000 души, които са ослепели след ваксина. Въпросните данни били публикувани в сайта на ЕМА, но били "скрити" и "трябва да знаеш как да влезеш". (Разбира се, става въпрос за фалшива новина - б.р.)

"Още малко дръжте и не се ваксинирайте. Аз съм в Германия и там е европейски фашизъм, но аз отстоях", каза същият демонстрант.

Кулминацията на протеста беше появата на доц. Мангъров, който заяви, че "тези ваксини не създават групов имунитет, може би пазят ваксинираните, може би им помагат да го карат по-леко" .

Той определи като "напълно безсмислени от медицинска гледна точка" предложените противоепидемични мерки и призова: "Не разваляйте настроението на един народ."

Протестът завърши с шествие по "Витошка" до здравното министерство. По време на шествието по "Витошка" демонстрантите скандираха "Долу маските!".

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови