МВР отново на протест в деня на граничаря

ОFFNews 22 декември 2017 в 18:54 1791 0

Снимка бТВ

Служители на МВР протестираха днес. 

На няколко места в страната, най-вече около граничните пунктове, служителите на реда се обявиха за по-високи заплати.

На граничния пункт "Станке Лисичково" се събраха около 30 служители, подкрепени от колегите си от пожарната. 

На Кулата пък протестираха служители от Граничното полицейско управление в Петрич, съобщава бТВ.

„Обявихме още през лятото, че ще протестираме, ако няма положително развитие на събитията на всеки професионален празник на служители във вътрешното министерство, това правим и днес, на празника на Гранична полиция”, категоричен беше Валентин Попов, председател синдикалната федерация на служителите в МВР, цитиран от телевизията.

На "Дуранкулак" също имаше протест, а в тяхна подкрепа се обяви и полицейския синдикат в Румъния, който дойдоха на събитието.

Протести имаше и на граничните пунктове "Стрезимировци" и "Илинден", както и пред Регионална дирекция Гранична полиция -"Елхово" и в градовете Сливен и Русе.

Решението на Синдикалната федерация на служителите в МВР (СФСМВР) за протести на контролно-пропускателните пунктове бе свързано с днешния професионален празник на „Гранична полиция“.

"Имат право – протестират. Ние слушаме внимателно и с което можем, се съобразяваме с него. За да има протести, за да има двама души отвън, това означава, че има някакъв проблем. Дали е голям, дали може да бъде решен, кога може да бъде решен – аз се стремя да ги чуя и да се опитаме с колегите ми да намерим някакво решение", коментира през седмицата вътрешният министър Валентин Радев.

Ако не се постигне разбирателство, след Нова година, когато страната ни поема Европредседателството, синдикатите в МВР не изключват протести пред НДК.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови