Медици от 'Пирогов' излязоха отново на протест

OFFNews 06 декември 2017 в 16:15 1858 0

Медици от болница "Пирогов" излязоха за втори ден на протест с искане за оставката на директора на лечебното заведение д-р Асен Балтов. 

Лекари, сестри, санитари излязоха на протест срещу лошите условия на труд и намаляването на месечните им възнаграждения чрез спиране на допълнителното материално стимулиране. 

Те се оплакаха още от това, че са сменяни имена на клиники, за да бъдат принудени лекарите да подписват нови договори. Така лекари с 20-годишен стаж са принуждавани да подписват временни договори с изпитателен срок от 6 месеца, в рамките на които те могат да бъдат уволнявани по всяко време. 

Медиците обявиха още, че директорът започнал да съкращения и закрил щатове на пенсионирани медицински сестри, а за шефове на санитарите в Спешното отделение били назначени пенсионирани военни.

Те са категорични, че назначаването на Балтов за директор през февруари е довело огромно напрежение в някои клиники. 

Медиците се надяват на подкрепа от здравното министерство и премиера Бойко Борисов. 

Вече стана ясно обаче, че здравният министър Кирил Ананиев не заема страната на протестиращите. Той обяви, че излезлите на протест са само малка част от служителите на болницата, а преобладаващата част от медиците в лечебното заведение не подкрепят тяхната позиция. 

Ананиев подчерта, че все пак е разпоредил проверка по случая. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!