Лекари от Ловеч излизат на протест

OFFNews 22 февруари 2016 в 07:20 3474 1

Лекари, медицински сестри, фелдшери и санитари от Ловеч излизат на протест.

Причината - лошото, според работещите там, ръководене на болницата.

В 12:30 ч. медиците ще излязат пред главния вход на болницата, за да изразят несъгласието си с начина на управление. Те изпратиха до OFFNews и основните си мотиви:

1. Дългогодишното неефективни управление на МБАЛ "Проф. д-р П. Стоянов" АД Ловеч, довело до големи финансови задължения.

2. Липсата на реакция от страна на компетентните органи на държавата, въпреки че болницата е със 70% държавно участие.

3. Лошата кадрова политика на болницата, в резултат на която напуснаха много лекари и медицински сестри в работоспособна възраст, недоволни от ниските заплати и недобрите условия на работа - лошата осигуреност с медикаменти, апаратура и медицински консумативи.

4. Освобождаването от работа на висококвалифицирани медицински сестри с цел спестяване на средства от фонд "Работна заплата", без назначаване на нови медицински специалисти.

5. Безсмислените промени, наричани "структурни" реформи, които ръководството се опитва да наложи, променяйки пространственото разположение на отделения с положителен финансов резултат, като нарушава тяхната самостоятелност и цялост с невъзможност да се спазят изискванията на медицинските стандарти и без очакван икономически ефект от тях.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови