Лекари от болница „Св. Иван Рилски“ на протест заради уволнения директор

OFFNews Последна промяна на 27 април 2015 в 18:10 4337 1

Лекари от болница „Св. Иван Рилски“ излязоха на протест срещу уволнението на директора д-р Дечо Дечев, който беше остранен от поста преди дни, както и срещу сливането на лечебното заведение с Александровска болница.

В края на миналата седмица от Министерството на здравеопазването обявиха, че с решение на министър Петър Москов от поста си е отстранен д-р Дечев заради предстоящо сливане на болницата с Александровска. Причината за сливането е да се намалят разходите за администрациите на двете лечебни заведения.

От министерството обясниха, че ще бъдат слети администрациите и на други болници.

В 12 часа днес медиците излязоха пред болницата и блокираха за няколко минути движението пред сградата на лечебното заведение.

Лекарите настояха д-р Дечев да бъде върнат на поста и да бъде спряна процедурата по сливане с Александровска болница, както и да не се започва сливане с друго лечебно заведение.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

29.04 2015 в 09:55

Москов е един лаладжия. К'ви реформи, к'ве пет лева? Да коментира защо "Софиямед" ще получи най-голям допълнителен бюджет от здравната каса - 3.6 млн. лева. Защото най-добре бият бебета? Айде някой дето цъка плюсчета, така че Москов да е с гигантския рейтинг, да ми напише една реформа, която да е направена в здравеопазването при неговото управление.