Москов започна сливане на столични болници и уволни директора на „Св. Иван Рилски“

OFFNews Последна промяна на 24 април 2015 в 13:01 20204 3

Снимка БГНЕС

Петър Москов

Здравният министър Петър Москов е уволнил директора на столичната болница „Св. Иван Рилски“ д-р Дечо Дечев, съобщиха от Министерството на здравеопазването.

Д-р Дечев е уволнен със заповед от 23 април. 

Причината е в започнала процедура на сливане на лечебното заведение с Александровска болница с цел оптимизация на администрацията на новата структура.

В същото време стана ясно, че ще бъдат слети Детската онкохематология и болница „Царица Йоана – ИСУЛ“.

МЗ анализира всички възможности за оптимизиране на административните апарати. Навсякъде, където може да се намали административната тежест от управлението на болници – това ще бъде направено, обясниха от министерството.

Петър Москов обяви по време на заседанието на здравната комисия в парламента, че се обмисля, сливането на болници, за да се оптимизира администрацията и да се намалят по този начин разходите на лечебните заведения. 

По време на заседанието на комисията стана ясно, че дълговете на болниците в момента са в размер на 425 млн. лева. 

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

25.04 2015 в 15:15

То някои софийски болници не са за сливане, а директно за затваряне; хем сградите им ще докарат пари на държавата. Пациенти няма, само папки на фалшиви пациенти по легла. Тук там някой излъган пенсионер дошъл на преглед и накаран да остане седмица. Жална картинка. Истинските пациенти по новите и университетските болници. Истинските лекари и те там. Целият персонал пенсионери.
По провинцията има една болница на голям регион и хората си я искат макар и супер зле, докато в София причини да седят зомби болници няма.

24.04 2015 в 14:18

Почна се... Пипнеш ли болница, почват протестите... Ами това е положението, разложението е пълно, цоца се на разсипия, всеки българин одма ще бъде приет в болница, кома ли ще е, стент ли ще му сложат, пъпките му ли ще лекуват, важното е пътеката да тече... Така е, щом заплатата ти зависи от това колко болни (пък било и по документи) ще вкараш в болница... Защо ли не чувам личните лекари и специалистите да протестират?!?

24.04 2015 в 14:03

Правят снимка на ставата на майка ми в едната болница. Отива няколко месеца по-късно в нова болница и старата отказва да предостави снимката, трябва нова. Няколко месеца по-късно новата болница отказва да даде и тя снимката...
Никаква ефективност, важно е да те вкарат в коридорите на клиничните пътеки за те цоцат и теб и НЗОК.
Мен ме е страх да ида на лекар, защото знам, че за каквото ми изпишат, ще вземат комисионни.