Комисията на Цацаров обясни отказа си за среща с лидера на БОЕЦ със снимка с Бойко Борисов

OFFNews Последна промяна на 20 август 2020 в 13:15 8936 2

Антикорупционната комисия излезе с любопитно обяснение защо председателят ѝ Сотир Цацаров не може да си позволи да се срещне с протестиралите тази сутрин под прозорците ѝ представители на БОЕЦ и лидера му Георги Георгиев.

Пресцентърът ѝ разпространи до медиите три снимки и следния обяснителен текст:

Днес сутринта група граждани, водени от Георги Георгиев, лидер на ГД „БОЕЦ“, блокираха за около час служебния вход на сградата на КПКОНПИ на пл. „Св. Неделя“ в столицата. По този повод, като и по повод отправените искания за влизане в тази сграда на протестиращите и за подаване на оставки, с твърдения, че десетки техни сигнали за корупция са останали „без отговор“, Комисията изразява следната позиция:

Блокадата на сградата е извършена в нарушение на Закона за събранията, митингите и манифестациите, по начина, по който такива действия бяха предприети досега по отношение на Министерство на правосъдието и на Централната избирателна комисия. Ръководството на КПКОНПИ уважава правото на мирен протест на всеки български гражданин, включително и когато той е насочен срещу дейността на самата Комисия, но не може да приеме ултимативни искания за допускане на протестиращи в сградата като условие те да допуснат служителите до работните им места. Протестните действия повлияха на нормалната работа и на друга институция с достъп през блокирания вход – Националното бюро за контрол на специалните разузнавателни средства, което също се помещава на пл. „Св. Неделя“ № 6. Извършената незабавна проверка в дирекция „Противодействие на корупцията“ показва, че от началото на годината там са постъпили два сигнала за корупция за лица, заемащи висши публични длъжности, подадени от ГД „БОЕЦ“. По единия се осъществяват съответни оперативни действия, а по другия проверката е прекратена, тъй като от посочения подател /ГД „БОЕЦ“/ категорично са отрекли авторството на сигнала. Прием на г-н Георги Георгиев от председателя на КПКОНПИ е отказан не само поради правилата за достъп до сградата и осъществената незаконна блокада на входа й. Основната причина, поради която какъвто и диалог с този гражданин е недопустим, е видна от публикуваните по-долу фотографии, които са публично достъпни в интернет пространството.

КПКОНПИ изразява благодарност на служителите на МВР, които не допуснаха нарушения на обществения ред пред сградата днес. Уважение заслужава и трудът на хигиенистите, работещи в Комисията, на чиито труд се дължи почистването на фасадата от хвърляните по време на протеста хранителни продукти.

Снимките са тези:

Георги Георгиев и Бойко Борисов.

Георги Георгиев и мажоритарният собственик на фалиралата КТБ Цветан Василев.

Георги Георгиев и председателят на Върховния касационен съд Лозан Панов.

Други обяснения от КПКОНПИ за снимките и аргументите си не дават.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

10571

2

Hissarion

20.08 2020 в 15:44

Ами то е повече от ясно! На две от снимките този Георгиев е по къс ръкав, а на третата носи безвкусна значка. Как да се срещнеш с човек с толкова лош вкус към облекло и аксесоари?!

5712

1

tough

20.08 2020 в 14:42

Синджир марка, това си го знаем.