Флашмоб срещу ACTA на 18-и февруари

Борислав Белев 13 февруари 2012 в 19:58 2381 0

Маската на Анонимните
Маската на Анонимните

Флашмоб срещу ACTA се заформя за 18 февруари, откри OFFNews във Фейсбук. Мястото на събитието се разкрива поотделно за всеки потребител, след като той се присъедини към него.

На 18-и февруари от 16:30 до 18 ч. най-малко сто човека ще се съберат и ще извадят някакъв вид устройство с достъп до интернет като лаптоп, таблет, а за ентусиастите е позволен дори настолен компютър.

Целта на събитието е „да се представи концепцията на интернет и важността той да остане такъв, какъвто винаги е бил“. На място ще бъде изиграно кратко театрално представление, в което се демонстрира как всички биха помогнали на арестуван от полицията интернет потребител.

По дисплеите на всички за фон на работния плот трябва да лъщи надписът „NO to ACTA”.

След демонстрацията всички ще приберат устройствата си и ще продължат по своя път „като че нищо не е станало“, каквато е по начало идеята на флашмобовете.

Междувременно в Европа се готвят още протести, като към момента са добавени много места в Германия и Франция и са насрочени за 25 февруари. Скоро и други държави от Стария континент най-вероятно да се присъединят. По обем новите протести се очаква да надминат тези на 11-и февруари. Страницата им във Facebook може да откриете тук.
Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!