Ден 47: Бухалка - подарък за премиера, чиято оставка се иска

OFFNews 24 август 2020 в 20:42 2494 0

Нов нетрадиционен начин да изразят недоволството си използваха протестиращите на 47-ия ден от протестите. Те наредиха бухалки, с които да символизират начина, по който мутрите са преминали през прехода. Бухалките бяха приготвени за подарък на премиера Бойко Борисов, чиято оставка протестиращите искат вече месец и половина. Искане за оставка има и за главния прокурор Иван Гешев.

На площада пред Триъгълника на властта се събраха няколкостотин души. 

"Това е разликата между държавата на Бойко Борисов и държавата на гражданите. Ние искаме правото да управлява", заяви Арман Бабикян от Отровното трио. 

Друг оратор - Емил Георгиев, съобщи на множеството, че е арестуван Иван Калчев от Орловград, за когото OFFNews вече писа. "Когато арестуваш правилния Иван, не упражняваш правилната власт", обяви Георгиев. Той съобщи още, че в четвъртък в Пловдив ще има изненада, но не каза каква. 

Протестиращите отново декларираха, че нямат партийни пристрастия, а действията им са граждански. 

Отровното трио призова на 2 септември да се случи Велико народно въстание и призова за още по-многолюден протест. На тази дата депутатите се връщат в Народното събрание. Протестът е свикан за 8 часа сутринта, когато народните представители трябва да влязат в сградата на бившия партиен дом.

Адвокат Николай Хаджигенов от Отровното трио предупреди, че депутатите ще се опитат да излъжат протестиращите с някакви псевдодействия.

Денят мина под знаменателя на разрушения и възстановен лагер на протестиращите пред ректората на Софийския университет.

Пред сградата на областния съвет протестиращи поднесоха цветя и поискаха разговор с областния управител Илиан Тодоров. Поводът е избухването на бившия кадър на "Атака" във фейсбук, че демонстрантите са изроди и пияници. Тодоров обаче предпочете да не отговори на поканата. 

В 47-ия ден от протеста хората чистиха площада пред президентството от фасове и други боклуци.

Междувременно протестно автошествие от Велико Търново затрудни тази вечер за един час трафика към Прохода на републиката. Образуваха се километрични колони от леки автомобили и камиони. До блокиране на прохода и провокации обаче не се стигна, съобщи БНР. Протестното автошествие беше охранявано от 6 патрулни автомобила и два полицейски мотора. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !

 
X

Подкастът на OFFNews