БСП на протест в защита на арестувания кмет на Генерал Тошево в Добрич, пуснаха го

OFFNews 10 август 2023 в 09:36 1922 3

Снимка Facebook

Граждански протест "В подкрепа на кмета на Община Генерал Тошево" организира местната структура на БСП в Добрич, предаде БНР. 

Малко преди 10 ч. кметът Валентин Димитров бе пуснат от ареста. Той обяви, че към момента няма да коментира случая. 

Вчера Димитров беше задържан по искане на Европейската прокуратура по разследване за измами с европейски средства. Това е първият арест в България по искане на службата на европейския главен прокурор Лаура Кьовеши.

Арестът е заради разследване за измама със 169 000 евро безвъзмездна финансова помощ за санирането на социални жилища в периода 2017-2019 г., възложено на частна фирма. Димитров и неназовани като брой хора се подозират, че са представили неверни данни за сроковете на строително-ремонтните дейности.

Според протестиращите става въпрос за политически сигнал във връзка с наближаващите местни избори. Те подчертаха, че кметът е изключително честен, работи така, че хората да се чувстват добре, те самите виждат развитието на общината. Хората носят надписи "Освободете кмета на Генерал Тошево", както и знамената на общината и България.

Валентин Димитров е втори мандат кмет, издигнат от БСП. През 2020 г. Специализираната прокуратура влезе за проверка в общината.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

814

3

emil kirilov

10.08 2023 в 12:33

След края на Испанската гражданска война 1936/39 испанската полиция започва да разпитва пленените комунисти. Те така упорито отричали очевидни факти - както всички комунисти по света, така казвали на черното бяло, че полицията поканила за консултации проф. Антонио Валиехо Нагера /1889-1960/, бащата на испанската психиатрия, преподавател в Мадридския медицински университет. В продължение на година провел стотици беседи с пленените интербригадисти, затворени в манастира "Сан Педро де Кардена" до Бургос и представил заключението си: "Комунизмът не е идеология, а вид психическо заболяване".

89

2

bat.galin

10.08 2023 в 12:17

най-добрият комунист е мъртвия комунист.

788

1

jorj

10.08 2023 в 11:45

Ако кмета беше от ПП, герб или дсп пак щяха да излязат да протестират, но против освобождаването им! Хора трябва да пресечем този комунделски идиотизъм, иначе ще загазим яко.Нвиждате ли, че правят простотии на всяка българска крачка в посока на нормалното развитие на България.

 
X

Мистерии в Хераклея Синтика