БНТ окупирана от активисти на Бареков и Борисов (обновена)

OFFNews 13 декември 2013 в 20:29 7775 39

Протест блокира сградата на БНТ.

Снимка БНТ

Сградата на БНТ на "Сан Стефано" 29 и улиците около нея бяха блокирани от активисти на Николай Бареков и ГЕРБ.

 

Сградата на БНТ на  "Сан Стефано" 29 и улиците около нея бяха блокирани в петък вечерта от две групи демонстранти: активисти на движението на бившия журналист Николай Бареков и активисти на ГЕРБ.

Двете групи от демонстранти бяха разделени от полицейски кордон и  железни заграждания.

Причината за събирането на активистите е участието на лидера на ГЕРБ Бойко Борисов в предаването "Панорама", което започна в 21 ч. 

Движението в района беше ограничено. На пл. „Братя Прошек”  имаше около 70 привърженици и членове на ГЕРБ. Те издигнаха плакати с надписи „Бойко, България е с теб”, „Гербери, 2 млн. българи се гордеем с вас”, съобщава агенция "Фокус".

Отстрани на сградата на БНТ застанаха представители на „България без цензура”. Те носиха плакат „Боко, върни парите ни”.

В 20.40 ч. Бойко Борисов влезе в сградата на БНТ.

В интервюто за "Панорама" лидерът на ГЕРБ коментира: "Аз познавам протестиращите пред БНТ. Те са едни и същи хора, даже кучетата в Банкя вече не лаят по тях".

С цялото ми уважение към ръководството на полицията, но от „България без цензура” са пуснати на 6 метра от централния вход. Симпатизантите на ГЕРБ са на 60 метра и не ги пускат, каза председателят на ГЕРБ.

Аз съм свикнал да влизам и да излизам през предния вход, допълни Бойко Борисов.

Към 22 ч., след участието на председателя на ГЕРБ в БНТ, и двете групи от демонстранти си тръгнаха и обстановката около "Сан Стефано" 29 се успокои.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!