Ексклузивно Със сълзи: Свалиха Росен Желязков от председателското място в предпоследния ден на 49-ото НС

Арестуван член на Anonymous в Сърбия

Александра Маркарян 09 март 2012 в 10:34 1313 0

anonymous-serbia
anonymous-serbia
Сръбските власти обявиха, че са арестували член на Anonymous. Той е заподозрян в участие в хакерски атаки срещу няколко сайта, каза прокурор Бранко Стаменкович, цитиран от AP.
В полицейската акция са били претърсени домовете на няколко души. В дома на задържания са установени "доказателства за престъпна дейност". Ако той бъде осъден за киберпрестъпления, може да получи  присъда до 5 години затвор.

Групата, наричаща се Anonymous Сърбия, пое отговорност за хакерските атаки на сайтовете на телевизия и на популярно в страната фолк шоу.

Във връзка с все по-честите хакерски атаки предстои Европейският съюз да отвори център за борба с кибер престъпленията, съобщи чрез блога си евродепутатът Ивайло Калфин. Специалният отряд ще бъде подразделение на европейската полицейска агенция Европол и ще се занимава с нерегламентирани атаки срещу информационни мрежи, засягащи няколко европейски държави.

Брюксел обмисля възможността и да разреши на Европол да събира информация за заплахите, идващи от интернет, както и за киберпрестъпленията.
Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!