Знам къде е Министерството на икономиката! Жена ми и тъщата ми работиха там

OFFNews Последна промяна на 07 ноември 2014 в 19:15 14948 32

Моята съпруга, с която в момента съм в развод, работеше дълго време в Министерство на икономиката. Моята тъща, Бог да я прости, работеше дълго време в това министерство. Аз познавам тази структура доста добре - така Божидар Лукарски отговори в ефира на bTV на критиките, че не знае къде се намира Министерството на икономиката.

"Оказа се, че декларация срещу мен няма и никой не е подписвал. Говорих с почти всички от нарочените за подписали лица. Една част от тях днес прекараха целия ден в парламента с мен и се учудиха въобще, че имената им се цитират", заяви министърът на икономиката Божидар Лукарски.

"Разговарях с доста от колегите - всички застават зад министрите и подкрепят моята кандидатура. Мартин Димитров и Трайчо Трайков също ми потвърдиха, че не са подписвали каквито и да е било декларации срещу мен. Моля да не ме занимавате с интриги.", категоричен беше Лукарски.

Новоназначеният министър обясни и благодарение на чие предложение се е стигнало до назначаването му:

"Kандидатурата ми бе издигната от Съюза на демократичните сили и бе подкрепена от Реформаторския блок. Г-н Радан Кънев беше човекът, който даде идеята за това министерство и за участието ми в него. Не съм се договарял с Бойко Борисов да съм министър. Решението беше взето по време на общите преговори."

Съмненията по отношение компетентността на завършилия право настоящ икономически министър, той коментира така:

"Факт е, че съм работил в отрасли, свързани с икономиката. Изкарал съм доста дълги години в едно ведомство, което сега по стечение на обстоятелствата ни се оказва подопечно. Там съм работил четири години. Пет години като заместник кмет на "петия по големина град" в България - община Младост, съм регулирал търговската дейност на малки и средни предприятия от така наречения семеен бизнес.

Сигурно ще прозвучи изненадващо за голяма част от моите зложелатели, но направих проверка и към днешна дата голяма част от европейските министри на икономиката по образование са юристи и адвокати", заяви лидерът на СДС.

Божидар Лукарски коментира и най-сериозния проблем в българската икономика в последните месеци - фалита на КТБ:

"Фалирането на КТБ няма да се отрази чак толкова драстично на българската икономика. Банковата система е стабилна. Много малка част от българските зрителите обаче знаят, че 80 процента от акредитивите по сделките за износ на оръжия от "Кинтекс" всъщност излязоха от КТБ, поради една или друга причина. Така че този бизнес ще бъде затруднен."

"Основното е нашето настояване, на Реформаторския блок - колкото се може по-бързо да спазим европейската директива и да изплатим гарантираните до 100 000 евро влогове на гражданите. Естествено много от фирмите, които имат влогове над тази сума, ще имат затруднения, поради факта, че няма да има налични средства. Това ще се отрази на икономиката и на вътрешнофирмените плащания. Другият проблем е, че част от тези фирми ще бъдат принудени наистина да освободят част от персонала, който в такъв вид фирми е и високо платен, а това от своя страна ще се отрази по някакъв начин на безработицата", добави председателят на СДС.

Накрая на интервюто Лукарски заяви, че във всичките си решения ще се влияе от поставените предварително задачи от Реформаторския блок.

"Ако не изпълня поставените ми от Реформаторския блок задачи, бих напуснал. Най-важната от тях, за да се подобри икономическият растеж на България, е развитието на малкия и среден бизнес. Той все пак е гръбнакът на европейските икономики, а една такава фирма в България съществува около 2-3 години.", завърши министърът на икономиката.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

11.11 2014 в 10:01

„Понякога е вредно министърът на бъде експерт, трябва да е политик, за да взима решенията и да определи дали това е правилната посока. Логиката при нас е, че зам.-министрите трябва да са експерти.” Това заяви вицепремиерът Румяна Бъчварова, която беше част от преговорния екип на ГЕРБ.

09.11 2014 в 10:14

Хасково твърдо е за Лукарски

ttp://://7plus7.net/.../%D0%B4%D0%BE%D0%BB%D1%83-%D1%80%D1%8A.../

Долу ръцете от Лукарски, той може да се справи (video)
Новият министър на икономиката Божидар Лукарски...
7plus7.net

09.11 2014 в 10:06

Атаката е срещу лидера на СДС, добре е, защото явно много ги заболя комунягите и техните слуги !

09.11 2014 в 10:05

Троловете пишат ли, пишат ЗАЯДЛИВО, повтарят тъпо въпроса #КОЙ предложи Лукарски.

Те не могат да четат и си мислят, че и ние сме толкова необразовани и прости. ИМА ОТГОВОР ОТ РБ! ! !
Колкото и да повтаряте въпроса, НЯМА НИЩО да направите.
ИГНОРИРАМЕ ВИ!

09.11 2014 в 10:00

Нямам никакво отношение към Лукарски, защото знам много малко за него. Но това да го обвиняват,че било несъвместима юрист с министер на икономиката си е комунистичекска трактовка. Министерът е политическо лице а не услужлив изпълнител на повелите на политбюро на бкп.

09.11 2014 в 09:42

Реформи се правят в изпълнителната власт,не като опозиция и не от трибуната на Парламента. Който иска да направи нещо и да е ОТГОВОРЕН за делата си, а не само да говори умно от трибуната, ТРЯБВА да участва в управлението.

09.11 2014 в 09:40

За СВЕДЕНИЕ на всички ТРОЛОВЕ! Реформи се правят в изпълнителната власт,не като опозиция и не от трибуната на Парламента. Всеки,който иска да направи нещо и да НОСИ ОТГОВОРНОСТ ЗА ДЕЛАТА СИ, а не само да говори умно, ТРЯБВА да участва в управлението.

09.11 2014 в 08:56

Г-н Лукарски, ако исате да не сте трън в очите на много хора направете вашата стъпка-оттеглете се.

09.11 2014 в 08:33


Желаетелно е г-н Лукарски да се оттегли. Така ще покаже, че за него по-важно е да има стабилност в правителството, отколкото да има проблем около който да се шуми. Г-н Лукарски, във Ваш интерес е!

09.11 2014 в 07:44

Не се хабете, граждани, по-добре чуйте/вижте тези две клипчета, но слушайте внимателно:

http://www.youtube.com/watch?v=f2LcwiN4QXU

http://www.youtube.com/watch?v=f2LcwiN4QXU
 
X