"Лукарски, не си ти, когато си гладен"

OFFNews 07 ноември 2014 в 13:56 9659 9

Георги Кадиев

Бог да пази републиката от министър като Божидар Лукарски - трябва да имаш някакво отношение, някакви познания по ресорите.

Това обяви от трибуната на парламента социалистът Георги Кадиев преди гласуването на предложения от Бойко Борисов кабинет, в който Божидар Лукарски е министър на икономиката.

"Нищо лично - той дори ми е симпатичен с нелепостите, които говори, но тук става въпрос за сериозни неща. За да бъдеш министър трябва да знаеш колко етажа има министерството. Не може един ден министър на спорта, на другия на транспорта”, коментира Кадиев.

Накрая заяви, че би бил министър, продължи Георги Кадиев и припомни карикатура, която се завъртя е мрежата: „Лукарски, не си ти, когато си гладен".

Кадиев коментира още, че от страна на ГЕРБ министрите са претоплена манджа и са тези, срещу които хората излязоха на улицата и няма как при това положение да се скъса с предходния модел.

"Няма нужда от толкова вицепремиери без портфейли. Каква евроинтеграция за Меглена Кунева - не е сериозно, тъй като ние от 7 години сме в ЕС.

Прекалено много са министрите, прекалено надут кабинет, представям си колко зам.-министри ще има, продължи Кадиев. По никакъв начин не мога да подкрепям правителството на ГЕРБ", каза още Георги Кадиев.

Той напомни, че БСП е против събирането на агенция Митници с НАП, против предложената пенсионна реформа и др. 

"Декларацията от вчера на ГЕРБ и Реформаторския блок е детско-юношеска литература, все едно някой от Амазон им е писал програмата", смята още социалистът.

По думите му единственото различно и хубаво нещо в този кабинет е Ивайло Калфин като социален министър.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!