Възраждане: Щом и президентът заговори като един от нас, значи нещата са сериозни

'Днешната българска държава не подлежи на реформиране, тя трябва да се преоснове!'

OFFNews Последна промяна на 14 май 2019 в 09:03 4478 5

Костадин Костадинов

"Три думи бродят като призрак из България. Съд, конфискация, затвор! Три думи, в които може да се заключи, цялата политическа стратегия на "Възраждане", се казва в позиция на политическа партия "Възраждане".

Публикуваме цялата позиция без редакторска намеса:

"Думи, които бяха нашият основен лозунг по време на масовите протести срещу престъпното избиване на домашни животни в Странджа от страна на управлението на ГЕРБ и Обединени патриоти.

Това беше и нашето основно искане по време на гражданските протести срещу спекулативно високите цени на горивата от края на миналата година, когато бяхме единствената политическа сила, застанала с името и знамената си, редом до протестиращите.

Това е и нашето настояване сега, докато тече бунтът срещу гибелната за нацията ни „Стратегия за детето“, опитваща се да върне еничарските времена, под съвременна и благовидна соросоидна маска.

Досега се правеха, че не ни чуват, че ни няма, че едва ли не, не съществуваме. Когато обаче и президентът заговори като възрожденец, всички настръхнаха.

Кое от това, което казваме ние, а от онзи ден и президентът Радев, не е вярно?

Не е вярно може би, че управлението е затънало до гуша в корупция, незаконен лобизъм, търговия с влияние и шуробаджанащина? Може би не е вярно и това, че нормалният, неклиентелистки и неучастващ в схеми български бизнес е притиснат до стената, а алчни чиновници и още по-алчни политици го рекетират безжалостно, системно и организирано? А сигурно, не е вярно и това, че българската нация се намира практически в терминален демографски стадий и е най-бързо изчезващата в света?

И на целия този фон, когато близки до властта фирми изсичат Странджа планина и я превръщат в пустиня, когато цигански банди вилнеят ежедневно из българските села и пребиват наред граждани и полиция, без да подбират особено, самозабравилите се управляващи от ГЕРБ и ОП, вместо да обърнат поглед към себе си и да прогледнат за простичката истина, че ние българите имаме един единствен проблем и това са те, атакуват опозиция и президент, само защото са си позволили да кажат истината. Истина, говорена и споделяна от огромната част от нашите сънародници!

Всичко това идва да покаже едно, нещата са преминали точката на обратимост. Днешната българска държава не е нашата. Истината е, че десетгодишното наследство на ГЕРБ и присъдружният ѝ партиен слугинаж оставя след себе си токсичен басейн от корупция, некомпетентност, лоши управленски практики и скрити олигархично-политически зависимости, които почти сигурно ще минират всяко следващо управление на страната. Поради тази причина днешната българска държава не подлежи на реформиране, тя трябва да се преоснове!

А това не е по силите, възможностите и най-вече по вкуса на системните политически играчи, всеки от които има вина за състоянието, в което се намираме.

Как се стигна дотук и кой е виновен?

След т. нар. „промени“ от началото на 90-те години на миналия век, същата олигархия, която управляваше и преди 10 ноември 1989 г., успя да мимикрира зад фасадата на фиктивната многопартийна система, приемайки лъжливия образ на различните цветове и партии. По директиви на външни и враждебни на България и българския народ сили, тя наложи в страната ни матрицата на неолиберализма. По същество политическият „елит“ у нас се състои от безродници и национални предатели, които не са нищо повече от една колониална администрация, провеждаща погром над страната ни, с мандат отвън.

Казаното дотук ни дава основание да смятаме днешната политическа система за сбъркана. Тя не е продуктивна и не може да осигури необходимия просперитет на нацията и държавата. Необходими са радикални политически промени, придружени със смяна на корумпираната политическа система и нейния политически „елит“.

За да се случи това, са необходими няколко условия, но преди всичко се налага бърза политическа консолидация на останалите в страната ни, все още трезво и национално мислещи слоеве от населението, осъзнаващи драматичността на случващото се и готови да поемат отговорност не само за своя живот и този на своите близки, но също така за живота и бъдещето на своята родина и сънародниците си.

Няма друг политически субект, който може да направи това, освен "Възраждане"! Всеки, който иска да застане до нас в тази битка, е добре дошъл под знамената ни, бил той общ работник или президент. За нас, това е без значение! Време е да разберем - или ние ще се справим с колониалния режим, който вече 30 години ни опустошава, или той ще ни унищожи окончателно! Няма друга алтернатива!

Дошло е време разделно и всеки трябва да избере страна, президентът очевидно избра страната на "Възраждане".

Защото, само ние можем!"

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

3063

6

Синия гол шаман

14.05 2019 в 15:09

Този бесепарски лизач се опитва да имитира Волен Сидеров от ранните му години , но е едно мноооого бледо копие, нито има интелекта , нито ерудицията, нито харизмата на Волен!!!

1245

5

rrr11

14.05 2019 в 11:26

Бяла Златка втора версия. Този обаче е доста по-ниско ниво от Волен. Пък и и никога няма да респектира като знаеш, че Марешки го е шамаросвал.

2000

4

Умиротворителят

14.05 2019 в 11:08

Възраждане идва и всичката сган трепери и се опитва да наподобява на тях. Не става. Всички останали са просто утайки заминаващи в канала на историята. Не само оставка, съд и затвор, а и специална добавка за всички българомрацзи ще има. Треперете изроди!

13409

3

мнение от IP

14.05 2019 в 10:53

"Управлението е затънало до гуша в корупция, незаконен лобизъм, търговия с влияние и шуробаджанащина", но най-голямото му престъпление е, че ни докара дотам, разни субекти със странни мрачни идеи като този господин да се опитват да ни показват пътя за спасение.

8301

2

nali

14.05 2019 в 09:23

Не мога да разбера, защо трябва да ни интересува мнението на тази "партия"!
Според лозунгите им и начина им да се изразяват, очевидно това не са хора способни да представляват интересите на народа, особено в ЕС.
Моля ви Оффнюз, като ви изтече договора за тези "статийки", спрете да ни занимавате с подобни дегенерати.