Цената на ремонта на изтребителите ясна до края на седмицата

Последна промяна на 02 юли 2015 в 22:46 2520 2

Снимка БГНЕС

Очакваме 2 или 4 двигателя за МиГ 29. До седмица ще стане ясна и цената за ремонта на изтребителите. Това обяви военният министър Николай Ненчев по време на комисията по отбрана в парламента.

Първоначално ще получим от Полша два или четири ремонтирани двигатели, които ще използваме дотогава, докато е необходимо. След това на полската страна ще се възложи поправката на всичките дванадесет наши двигатели, посочи Ненчев, като допълни, че е получил уверението на Бойко Борисов, че пари за ремонти ще има.

Пред журналисти Ненчев подчерта, че до момента не е постъпвало предложение за оставане на американска техника за постоянно в България.

В същото време той заяви, че е информиран за техниката, която ще бъде в България за учения, защото трябва да издаде съответните разрешения за нея преди пристигането и преминаването й през страната.

Сумарно става въпрос за около 240 танка, които ще бъдат разположени в шест страни. В България, в най-добрия или в най-лошия вариант - не зная вече как да се изразя, се касае за 40 броя танкове, но в случая се касае до 14 - до края на годината, каза той.

До края на годината всички съвместни дейности са планирани през миналата година. До 1 октомври ще планираме всичко онова, което ще бъде предвидено в програмата за следващата година, уточни министърът.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

03.07 2015 в 07:49

Хибриден земеделец с перука, твърди се, че с фондацията си „Селска чест“ продавал чужди терени.

http://presa.bg/article/Davat-ministar-Nenchev-na-prokuror-/77126/2/48

02.07 2015 в 23:20Дано има за нова перука,щото от гафа с РПГ-тата няма да има премия.