След като Борисов избяга от дебат по bTV, Делян Добрев обвини Денков

ПП: Предложихме няколко участници, но ГЕРБ диктуваше кой да участва

Кристина Минчева 05 юни 2024 в 17:11 5378 6

Делян Добрев

Снимка БГНЕС/НАДЕЖДА ПЕЕВА

Делян Добрев от ГЕРБ

След като Бойко Борисов не прие поканата на Николай Денков за публичен тв дебат, Делян Добрев от ГЕРБ обвини Николай Денков ("Продължаваме промяната"), че е провалил с отсъствието си голям предизборен дебат по bTV.

В публикация във фейсбук Добрев критикува Денков, че в последния момент се е отказал да участва в заключителен дебат с основните политически партии, който е трябвало да се излъчи днес - 05.06. От поста става ясно, че от ГЕРБ е трябвало да участва Делян Добрев, а не Борисов.

Бившият енергиен министър пише, че "ден преди дебата, "великият, смел премиер от билбордовете" Денков се уплаши и дебатът пропадна". 

ПП: Предложихме няколко участници

От ПП-ДБ обясниха за OFFNews, че не са потвърждавали участник в дебата на bTV, особено след като станало ясно, че в него ще участват "партии, които не могат с нищо да допринесат за разговора за бъдещето на България и за живота на хората тук".

"В хода на разговорите с bTV предложихме няколко варианта за участник в дебата и от отговорите разбрахме, че ГЕРБ се опитват да диктуват кой да участва в него и кой не. Николай Денков покани Бойко Борисов на дебат - дебатът е между ПП-ДБ и ГЕРБ. В колко дебата в цялата си политическата кариера е участвал Бойко Борисов?", коментираха още от коалицията.

bTV не е обявявала официално този дебат, а анонсира предварително дебата за Европейския парламент, който се проведе на 2 юни, неделя. По информация на OFFNews дебат за парламентарните избори действително е бил планиран. От bTV не отговориха на запитването ни защо е пропаднал той.

В края на май кандидат-депутатът на обединението покани лидера на ГЕРБ на публичен тв дебат, "за да няма сърдити за един плакат". Денков визираше билбордовете на ПП-ДБ с надпис "Какъв искате да бъде вашият премиер" със снимка на Денков, поставена до снимките на Бойко Борисов и Делян Пеевски. Тогава ЦИК постанови, че това е нарушение на изборния кодекс и състави акт на Николай Денков. Законът за защита на конкуренцията забранява сравнителната реклама, в която се използва директно образ, лого и пр. на конкурент. 

ПП-ДБ и Денков обжалват решението на ЦИК за билборда с Борисов и Пеевски

ВАС отказа да гледа жалбата на Николай Денков и ПП-ДБ срещу ЦИК за билбордовете с Пеевски и Борисов

    Кристина Минчева

    Кристина Минчева е завършила журналистика в Софийския университет "Св. Климент Охридски". Интересува се от вътрешна и международна политика, по-специално от процесите в Близкия изток. Занимават я и теми, свързани с борбата с дезинформацията и фалшивите новини, човешките права и бежанците.

    Най-важното
    Всички новини
    Най-четени Най-нови
    За писането на коментар е необходима регистрация.
    Моля, регистрирайте се от TУК!
    Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

    875

    6

    Constanza

    05.06 2024 в 17:47

    Къде ти половинкнижник да излезе на дебат срещу академик.

    1419

    5

    Dido

    05.06 2024 в 17:41

    НЕкой вярва ли, че Лойко или Кашалота ще участват в дебат?...Сретенеееее??

    2104

    4

    Mateevk

    05.06 2024 в 17:41

    Дебат с Добрев не може да се води, а такива като Борисов и Пеевски харесват монолозите...

    1000

    3

    Димана Пейчева

    05.06 2024 в 17:40

    Делян Добрев като какъв точно иска да дебатира с Николай Денков? Поканата беше ясно дефинирана към кого и защо се отправя, този къде се вре да "отсрами" шефчето????!!! Досадник!

    -1845

    2

    ob1

    05.06 2024 в 17:39

    Кой ср@ в гащите на тиквата?

    145

    1

    Джендо Джедев

    05.06 2024 в 17:16

    Интересно защо Боце избяга от дебат директно с Денков. А същия Боце и новото му гадже Шиши си набиха камшика и от дебата отпреди няколко дни. Сучайност?
     
    X

    Русия търси разкол в българската църква, за да бъде избран проруски патриарх