Слави: bTV ми предложи договор, с който да казвам кого ще каня и какви въпроси ще му задам

OFFNews Последна промяна на 17 юни 2021 в 18:44 32588 3

В последният договор, който bTV ми предложи, трябваше да казвам кои гости ще каня и какви въпроси ще им задавам. Казах си, че нещо не е наред. Да казвам какъв въпрос ще ми хрумне и дали ще е политически неудобно. Натъжих се. Трябваше да направим нещо, но единствените варианти бяха или да се пенсионираме, или да продължим битка по начин, който е свързан с политически проект.

Това заяви лидерът на Има такъв народ Слави Трифонов по време на дискусия със студенти в Пловдивския университет. Той уточни, че е там по покана на студентите. 

"Цената, която ще платя, си струва. Няма значение дали ми викат чалгар, те не разбират. Те не разбират смисъла на музика и на това да правиш музика свободно", каза още Трифонов.

Изборите 

На въпрос защо е взел решението да не се кандидатира за депутат на изборите, шоуменът отговори така:

"Забележете колко от лидерите през години се кандидатират, а после се отказват. Така увличат и заблуждават. По този начин някак сменят вота. Отговорността, която нося, не е свързана с това да съм само депутат. Мога да я нося не само в парламента, а извън него - даже извън НС ще бъда по-обективен и ще взимам по-правилни решения. Не мисля, че като гласуваш за "Има такъв народ", гласуваш само за Слави Трифонов".

Студент попита Трифонов и какво мисли за честността на предстоящите избори. Лидерът на партията обясни, че гласуването с машини ограничава по някакъв начин купения вот и не бива да се страхуваме от новите технологии. "Ще направим всичко възможно да има и електронно гласуване. Смятаме, че вотът на хората на тези избори ще бъде по-обективно признат и реализиран", добави той. 

Зам.-председателят на партията Тошко Йорданов допълни, че изборите ще бъдат по-обективни. "Няма да изчезне корпоративния вот. Ще е по-малък, защото до голяма степен работодателите бяха притискани брутално от ГЕРБ и съществуването им зависеше от тази партия", каза още Йорданов.

По думите му що се отнася за етническия вот - "и там ще бъдат по-затруднени, защото знаете, че хартиеният вот е със снимка на това кой как е гласувал, вадене на празна бюлетина. Ако някой си извади телефона да снима как е гласувал, вотът ще е невалиден. Ще имаме по-честни избори".

Гьоте университет, бизнесмени и престъпления 

По време на дискусията и след въпрос за образованието Трифонов заяви, че при всички положения говори по-добре английски от бившия министър-председател.

Стана ясно и че студент, учил три години в Гьоте университет във Франкфурт е трябвало да се върне в България и да започне отначало обучението, след като не са му признали обучението. Трифонов няколко пъти попита как е възможно и след това каза иронично: "Така е, как ще сравняваш Гьоте университет с Пловдивския". 

Лидерът на "Има такъв народ" определи и хората, които се наричат бизнесмени като "някакви своеобразни мутри": "Използват думата бизнес, за да извършват престъпления и това стана ясно от американци, които трябваше да ни го кажат. Затова правителството в момента вади проблемите. Във всяко министерство са така - защото са им били удобни хора, а не кадърни". 

Премиер без джипка и "професионален шофьор"

Въпросът на студент към Трифонов "как си представя един нормален работен ден на министър-председателя без джипка" получи ръкопляскания. Лидерът на ИТН каза, че това с джипката е демонстрация и само радва мисирките по медиите, които му принадлежат. "Нормалните хора се възмущават и отвращават. Премиерът не трябва да има нищо общо с образа на този министър-председател от последните 10 години. Той трябва да е завършил университет, да говори езици, да има необходимия морал и да изглежда по различен начин", категоричен е Трифонов. 

Тошко Йорданов пък му отговори, че Борисов е карал джипка, защото е "професионален шофьор. Това му е работата".

Относно срещите на премиера на Северна Македония Зоран Заев с лидери на партии, премиера и президента, Трифонов заяви, че явно това е разбирането на Заев - „да се среща с хора, които в момента са никакви“.

„Бойко Борисов и Корнелия Нинова са председатели на някакви партии, които в момента са никакви. На първо място трябваше да се види с президента и министър-председателя“, обясни той.

Студент попита лидерът на "Има такъв народ" какъв иска да стане, ако не депутат. Трифонов отговори, че "има различни институции, различни от Народното събрание - има изпълнителна власт, има министър-председател, има президент, има и висш синод". Студентът обаче го поправи, че ръководството на православната църква се нарича Светия синод.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

1000

3

Розалин Стойчев

23.06 2021 в 10:15

бойко и славчо
Открийте поне една разлика!

3217

2

zuljin

18.06 2021 в 10:45

Засега Слави не дава признаци, че ще се продаде... Ще видим!
А БСП едва ли скоро пак ще управлява, оттук нататък те са само надолу - то се и вижда.

1162

1

Grigor Arssov

18.06 2021 в 02:15

Яне Янев се продаде и си отиде с неговата борба за ред и сигурност....
Честит ви новия Янев, Бареков, Ганчев или нам кой си пореден спасител...
А след всеки СПАСИТЕЛ идва БСП да оправя работата........
„На никого ли не му прави впечатление, че за около 30 години демокрация непрекъснато сменяме Спасител - БСП, Спасител - БСП.
Сменяме ги като във филма с Тодор Колев – роднина - милиционер, роднина – милиционер.
Някак си в България на Спасителите, които ни отървават от БСП, бързо им изтича срокът на годност. А на БСП срокът на годност никога не изтича.
Интересно наблюдение....
Следва БСП“