Местан: България не трябва да се връща към коалицията БСП-ДПС

OFFNews 04 юли 2014 в 10:04 8375 37

Лютви Местан

"България не трябва да се връща към отречени модели на управление, към проблематични коалиции и да приемем, че и сегашната е проблематична - нещо, което твърдяхте година и нещо и аз в някаква степен съм съгласен с това, но такъв беше вотът на избирателите."

Това заяви в кулоарите на парламента председателят на ДПС Лютви Местан.

Той обясни, че в последните дни партиите се надпреварват да се отричат от ДПС и на база това обещания градят цялата си платформа.

"Човек би могъл и да си помисли, че някой вижда ДПС в положението на една застаряваща селска мома, която чака да бъде пожелана. ДПС обаче не може да бъде поставено в положението на застаряваща селска мома, която чака да бъде пожелана. ДПС знае своята стойност, знае своята идентичност, знае от кои ценности не може да отстъпи", категоричен е Лютви Местан.

По думите му след изборите може да се окаже, че най-важният въпрос ще е не кой иска ДПС, а кого ДПС желае да подкрепи.

"И понеже е трета политическа сила, либерална, тя, ДПС, носи участта на всички либерални партии - те да бъдат подкрепящи партии. И ви казвам, че след изборите може да е по-актуален не въпросът кой ще пожелае ДПС, а може да се окаже вярна обратната посока - кого ДПС ще реши да подкрепи, с оглед на интересите на България", каза Лютви Местан.

Той заяви, че България не трябва да се връща към "отречени модели на управление" и "проблематични коалиции", като призна, че и настоящата коалиция ДПС-БСП също е "проблематична".

Местан каза още, че между БСП и ДПС не се е случило "кой знае какво", но двете партии на са обречени завинаги една на друга.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!