Марешки: Само пълен идиот може да каже, че строя незаконно в Морската градина. Този кокошарник го наследих

Лидерът на "Воля" бил подведен от протестиращите майки да иска оставката на Валери Симеонов

OFFNews 11 февруари 2021 в 19:16 19235 3

"Само пълен идиот може да твърди, че аз строя незаконно в Морската градина. Този строеж, с който един пропаднал политик ходи да се снима. Ами, той е бил министър, когато този кокошарник е бил там, но не е ходил да снима. Христо Иванов да каже дали е законен. Този строеж е бил там много преди аз да го купя. Мястото, за което говорим, даже не се води Морската градина, а местност Салтанат."

Това заяви лидерът на "Воля" и зам.-председател на Народното събрание Веселин Марешки пред бТВ във връзка с вчерашната акция на съпредседателя на Демократична България Христо Иванов във Варна, където според него се строи, въпреки забраните в парка в Морската градина. 

"Нали Христо Иванов беше министър и вицепремиер в две правителства, когато се е случило всичко това, той е бил подлога или патерица на Бойко Борисов. След това имаше избори и гражданите решиха, че тези хора са некадърни и да не стъпват във властта. Същите тези граждани сега ще им покажат същото, ще видите какво ще се случи на изборите", закани се Марешки. 

"Битката започна. Всички, които милеят за тази кауза и не искат да разпиляват патриотичния вот в полза на други формации, да се включат. Очакваме пълна мобилизация на патриотичния вот. С Валери Симеонов ни събра фактът, че можем да загърбим егото си. Патриотична коалиция "Воля" и НФСБ е основната новина на тези избори", обяви още Марешки.

Той допълни, че в новото обединение са добре дошли всички партии с патриотични възгледи.

Марешки се оправда, че е бил подведен от протестиращите майки, когато поиска оставката на сегашния си партньор Валери Симеонов. "Всички бяхме заблудени, мислехме, че тези действия на няколко жени, които се представят като представители на майките на деца с увреждания, те успяха да подлъжат всички. Идваха на среща с мен и ме подлъгаха. Накрая се оказа, че са партийно формирование на един провален партиен политик от миналото. Това излезе една голяма измама, за да си направят партиен проект и да вкарат в парламента един човек", обясни Марешки. 

По думите му той не е използвал обидни квалификации и медиите преувеличават за разменените реплики със Симеонов. И допълни, че Симеонов не го е питал за оставката, а са обсъждали програмите на партиите. Стана ясно и че от доста време са водени разговори с НФСБ за създаване на "независими патриотични сили" и че причината за разпадането на "Обединени патриоти" е наранено его. 

"Гледам Татяна Дончева, Лупи, Мая Манолова - кога ще дойде времето на новите жени? Аз бях младеж, когато Мая Манолова раздаваше правосъдие. Кога ще дойде време на останалите трудолюбиви българи? Все едни и същи са", заяви Марешки и добави, че "тези, които разцепват патриотичния вот, ще бъдат наказани от избирателите - не бях част от тяхната формация, но какво ги кара да се разединяват, щом бяха доволни от мандата".

Зам.-председателят на Народното събрание обясни, че не обръща внимание на коментарите в социалните мрежи и на новия прякор на партията - "НеВоля".

Марешки заяви, че АЕЦ "Белене" няма да бъде разделителна линия в отношенията му със Симеонов. По думите му лидерът на НФСБ го е попитал: "Русия или България?", а Марешки е отговорил: "Русия след България, САЩ след България" и обясни, че той е против да се купуват самолети, докато има българи в нищета. 

Марешки заяви, че бизнесменът "Иво Прокопиев има олигархични зависимости от други държави" и уточни, че няма да назовава други имена, защото вече е бил заплашван. "Знаете колко бой изядох и заради това не съм във властта, защото при мен идваха мастити бизнесмени и ми казваха: "Затваряш бензиностанциите и ставаш вицепремиер". Това се случи в началото на мандата", категоричен е той.

"Милиард е ефектът Марешки върху джобовете на българските граждани - оставя им ги, като ги взема от богатите, които искат да ги ограбват. Това няма кой да ми го прости", посочи аптекарския бос и допълни, че той не може да реши всички проблеми на държавата. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

8005

3

Евгени Ставрев

12.02 2021 в 12:31

Магарешки да не се прави на луд /или е луд/ . Тая местност "СалтанаТ" е част от "Морската градина" на Варна .

2001

2

Мако Тотев

12.02 2021 в 12:03

Нанесете удар приятели от ВОЛЯ и НФСБ..тези избори са вашите..Победа..може минимална но Победа..

2000

1

Ламбо

11.02 2021 в 20:33

"Само пълен идиот може да твърди, че аз строя законно в Морската градина".
Толкова ли много време ти трябваше за да разбереш, че си Пълен идиот .Хората около теб го разбират веднага.