Христо Иванов: За отровната корупционна класа в България забраните не важат

Веселин Марешки коментира във Фейсбук включването на Иванов

OFFNews 10 февруари 2021 в 19:58 4497 0

"Има хора в България, за които забраните не важат и това са представителите на отровната корупционна класа, която души нашата страна", заяви съпредседателят на "Демократична България" Христо Иванов във видео, излъчено на живо от Морската градина във Варна.

Иванов посочи къщата на фирма на майката на Марешки, където, по думите му, се строи въпреки забраната за строителство в парка. Заедно с общинските съветници от Демократична България във Варна Стела Николова и Николай Капитанов показаха снимки от дрон на имота, от които се вижда строителството на допълнителни постройки и басейн.

"Искахме да ви покажем един дребен пример на тази корупционна класа, която превръща корупцията в политическо позициониране и политическото позициониране в корупция, което винаги обслужва прокуратурата", каза Иванов. Той определи Марешки като човек от една страна свързан с Русия, от друга - "хванат за врата от прокуратурата и, естествено, винаги щастлив да обслужва със своя златен пръст управлението, което имаме".

Иванов добави, че "именно лидерът на "Воля" спаси премиера Борисов, като осигури ключовите гласове за внасянето на проекта на т.нар. конституция на ГЕРБ, без да я е чел".

"В крайна сметка г-н Марешки спаси не просто властта на Борисов, той спаси Гешев, осигурявайки възможност на Борисов да разиграе своя номер с новата конституция и Великото народно събрание, наивно поискано от някои от лидерите на протеста", смята Иванов. Той коментира и обявената днес коалиция между Воля и НФСБ.

"Г-н Марешки днес обяви коалицията си с т.нар. патриоти - онази част, която беше изхвърлена от ВМРО, и с г-н Валери Симеонов се събраха в нещо, което нарекоха "патриотична коалиция" и казаха, че тяхната основна цел била да спират ДПС. Това е поредната гавра с гражданите на България", категоричен е Христо Иванов.

По-късно във видео от Камчийски пясъци Христо Иванов подкрепи днешния протест с искане за запазване на плажа, припомни сделките по заменки и приватизация на дюните и ги нарече "история за може би най-скандалната заменка на прехода" и "пример как България се плячкосва". Той пое ангажимент "Демократична България" да работи за намиране на благоприятен изход от казуса и за опазване на природата.

По думите му "това, което виждате, е Българската мечта - мечтата за една страна, в която има красота, в която има ред и всички можем да се радваме на природата. В името на тази мечта ще търсим трайно решение на проблема с Черноморието".

Лидерът на Вола Веселин Марешки коментира във Фейсбук включването на Иванов от "кокошарника". "Поредният, който много иска да е кокошка в кокошарника на Марешки. Пишат ми фенове: щом така хубаво си гледаш кокошките, колко ли добре ще се грижиш за държавата!", написа той. 

    Най-важното
    Всички новини
    Най-четени Най-нови
    X

    Българският национализъм не може да бъде приятел на Кремъл. Интервю с Ангел Джамбазки от ВМРО