Лукарски: Подкрепям заема от 16 млрд. лв.

ОFFNews 22 февруари 2015 в 11:29 5443 11

Божидар Лукарски

"Аз съм „за” заема. Той ни беше представен на заседание на Министерски съвет. Министър Горанов е професионалист и очаквам да се стигне да най-доброто решение за страната".

Това обяви в ефира на Нова телевизия министърът на икономиката Божидар Лукарски.

"Това, че е забравил да го дискутира преди да го внесе, не е професионален проблем. Обществената дискусия, всъщност дискусията по отношение на заема тече в момента и си тече на най-правилното място – НС", добави министърът. 

Той каза, че няма да му е тъжно, ако Бойко Борисов си подаде оставката като министър-председател.

"Не съм се женил за министерството. Какво значи дали ще ми е тъжно? Важно е как ще е за държавата. Тъжно може да ми е само вкъщи”, обясни Лукарски. 

Той е недоволен от оценката за работата му през първите 100 дни на правителството, която го поставя на 10-то място сред общо 18 министри, като каза, че мястото не го удовлетворява, защото всеки иска да е по-напред. 

Министърът окачестви като спекулации тезата, че се е търсило министерство за лидера на СДС.

„Половината министри в ЕС са юристи. Така че нямам проблеми за мен. Който ме познава, знае, че съм такъв – откровен. Въпрос на самопреценка е дали ставам за министър. Оценката за мен са дали премиерът, парламентът гласува поста ми”, добави Лукарски.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

 
X

Поръчаното от СССР Септемврийско въстание. Лекция на проф. Вили Лилков