"Лукарски да не ходи при тъщата в САЩ, а да работи за излишък, вместо дефицит"

OFFNews 12 февруари 2015 в 10:35 4625 9

Георги Кадиев

"В бюджет 2015 има таван 6.9 млрд. лв. заеми. Никой никъде не е приемал заеми за 16 млрд. лв. за 3 години. Щели да финансират дефицити. Ами вземете направете нещо да има излишъци, не дефицити. Не Лукарски само да се развява по света, че трябвало да се запознае с тъщата в САЩ."

Това написа във Фейсбук депутатът от БСП Георги Кадиев по повод новия дълг, който планира кабинетът. 

Тази сутрин Кадиев се усъмни в компетенциите на икономическия министър Божидар Лукарски и в ефира на bTV пред неговия съветник Владимир Каролев и влязоха в спор за това, кой е по-популист. 

Ето цялото изявление на Кадиев в социалната мрежа: 

Безобразно поведение на министерство на финансите:
1. Стовари договор 170 страници 5 минути преди бюджетна комисия.
2. Не консултира с нито една парл. група, а дори Дянков го правеше
3. Изненада целия парламент, от горе до долу- подобна ратификация не е предвидена в седмичната програма.
4. В бюджет 2015 има таван 6.9 млрд. лв. заеми. Никой никъде не е приемал заеми за 16 млрд. лв. за 3 години. Щели да финансират дефицити... Ами вземете направете нещо да има излишъци, не дефицити. Не Лукарски само да се развява по света, че трябвало да се запознае с тъщата в САЩ...
5. Няма никаква причина да даваш на четирите банки да организират емисиите за 3 години. Няма такъв случай в света. Винаги е за конкретна емисия. После преценяваш доволен ли си, искаш ли пак със същите да работиш.
6. След като преди 9 месеца си емитирал на 3.05%, защо слагаш таван 10%? Това веднага праща сигнал, че си готов да поемеш по-високи лихви.
На мен всичко това ми навява на задкулисни договорки и оказване на "приятелска" услуга на определени кръгове, за сметка на всички нас. Да не се увеличи броя на българите със сметки в Швейцария...

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

 
X

Да помогнем на украинските деца!