"КТБ стои затворена, защото Доган, Пеевски и Василев имат полза от това"

Ивайло Анев Последна промяна на 19 септември 2014 в 11:17 23507 17

Снимка Ивайло Анев

Радан Кънев.

"БНБ и прокуратурата не правят нищо в Корпоративна търговска банка (КТБ), защото се прави опит кръговете около Доган, Пеевски и Цветан Василев да извлекат полза от от целия период, в който банката е затворена", заяви лидерът на ДСБ Радан Кънев.

Според него държавното обвинение е в тежък конфликт на интереси по този случай, защото съвсем прозрачно участва в атаката срещу банката и е очевиден играч в този процес.

"97% от кредитите на КТБ са съсредоточени в малък брой юридически лица, част от които са кухи. Над 1/3 от тях нямат нито един служител. За да се заметат следите на парите, няма как да не бъдат извършени престъпления", уточни Кънев.

По думите на лидера на ДСБ всички пари могат да бъдат проследени, но това не се прави, защото страшно много от кредитите и депозитите били политически обвързани. Според него ако се разрови по-дълбоко, може да се окаже, че водят и към БСП и ГЕРБ, базирайки се на данни, с които РБ разполага след поръчана от тях финансова оценка на случващото се в КТБ.

Кънев заяви още, че не разглежда Реформаторския блок като малка партия и това се потвърждавало от десетки социологически изследвания, показващи, че на изборите Блокът ще получи далеч над четирите процента, които са прагът за влизане в парламента. Кънев прогнозира, че резултатът на Реформаторите дори ще е по-висок от очаквания. Според него колкото е по-висока избирателната активност, толкова резултатите на Блока ще са по-високи.

Кънев не очаква конфликтите между партиите в блока да доведат до отлив на гласове.

"Коалицията е процес на сериозни компромиси", призна той, но допълни, че организацията е непрекъснато под тежки атаки. Според него атаките идват основно от ДПС, които искат да запазят лостовете си във властта.

Според Кънев силен резултат на Реформаторския блок ще извади ДПС от изпълнителната власт, европейските фондове, националния бюджет и влиянието върху съдебната система. По неговите думи атаките към блока идват от среди, които може да не са от партиите, но искат да има коалицията ГЕРБ-ДПС след изборите.

"Те са в прокуратурата, правосъдието, медиината власт, това се тези които събориха КТБ и искат да ограбят остатъците", поясни Кънев.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

26.09 2014 в 09:10

КТБ беше банката чрез която ставаше финансирането на Южен поток - по тази причина беше ударена по заповед от щатите. Руснаците бяха започнали преговори с ПИБ да поеме Южен поток и затова публично и демонстративно я разклатиха, но без да я фалират.
Нашите тъпи политици от лакомия бяха натикали парите си на депозити в КТБ и затова ще си издухат супата, но това американците изобщо не ги брига.
Я питайте Хампарцумяна кой му каза да дърпа пари от КТБ?

19.09 2014 в 16:37

някакви хуйло-тролове са се развихрили днес, явно хуйло е отпуснал заедно с пицата и лимонадка..........

19.09 2014 в 16:23

Според мен правилна теза. Много сегашни и бивши политици направиха милиони от политически игрички и поръчки. За това всички драпат неистово за властта, като се предпочитат "калинки", млади, неопитни и послушни. Вижте какво става и в цената на тока. Защо никой не пита кои са политиците и приближените номенклатури, които имат интереси в така наречените "нови източници на електроенергия". Защо бедният българин трябва да плаща скъпия ток на фотоволтаиците и вятърните генератори, а нашият евтин ток продаваме на чуждите страни. Ами безумието потребителите на ток да субсидират частично парното?! Слаби политици, бедна държава!

19.09 2014 в 14:13

@ Вече съм те шибал
...................., Рамадане !!!

Очаквайте да прилетят Драгалевските мухи-лайнярки и да Ви обяснят, колко велик е Рамадан, а Вие колко сте нищожен и прост, та си позволявате да не разбирате що гоВнори тоз Гъз.

19.09 2014 в 14:04

Ами той, юристът, поканен онзи ден по БТВ в предаването "Лице в Лице" на Цветанка Ризова обясни вероятния сценарий.
Цацаров отправя препоръки в стил на разпореждания към БНБ. Сръбският съд приема това като намеса на прокуратурата, застрашаваща обективността на процеса и затова решава да не предаде Цветан Василев на Българското правосъдие.

19.09 2014 в 13:50

За “Вива06”, напълно съгласен за Рамадан-чо!
Заливат ни с лакърдийки, а ИСТИНАТА е една – точно е изчислено: БГ вече няма пари, и от това може някои да излезат с ГОЛЯМ КЯР, я като организират БАНКОВА ПАНИКА, я с БАНКОВА ВАКАНЦИЯ, я с пълен ФИНАНСОВ КОЛАПС на БГ, всякак става, при пълна липса на пари в БГ, всички схеми са отворени!
Пък като чета ТЪПАЦИТЕ тук се чудя, Каква Москва ви гони бе, ЗАВЕРАТА е в БГ!

19.09 2014 в 13:44

Към № 10 jjj:

Естествено, че така! Напълно съм съгласен.

Москва в момента има в България поне 4 активни политически партии (без да броим прононсираната в това отношение БСП), които бранят със зъби и нокти руския държавен (не на руските граждани) интерес в ущърб на българския държавен и обществен такъв.

Конкретно с ДПС трикът е изключително прост - понеже са турска партия, нормално е обществото да се притеснява да не прокарват турските интереси в страната ни. Докато обаче гледаме на югоизток за евентуални неприятности, истинските беди идват от североизток (в гръб).

Пичовете от Кремъл са доста подли, но, откровено казано, не са много умни!

19.09 2014 в 13:20

...бабо Цоле, не отричам това, което казваш, но твърдя, че стратегическите решения на ДПС се взимат в Москва...техния телефон е само със слушалка...