Кънев: Реформаторският блок ще отстрани БСП и ДПС от властта

Ивайло Анев Последна промяна на 15 септември 2014 в 18:32 3626 10

Снимка Ивайло Анев

Радан Кънев.

„Аз поемам гаранцията, че със или без лидер, Реформаторският блок може да бъде достатъчно смел, за да отстрани по един категоричен начин БСП и ДПС от властта". Това заяви в интервю за БТВ лидерът на ДСБ Радан Кънев.

"За мен лидерството в Реформаторския блок не е най-важното нещо. За мен най-важното е РБ да бъде лидер в българската политика", добави още той.

Според Кънев въпросът е кой е най-силният начин РБ да се обърне към избирателите и да покаже, че блокът е много устойчива кандидатура. "Ние трябва да покажем, че можем да се преборим за голямата промяна", категоричен бе Кънев.

Описвайки бъдещите действия на реформаторите, Кънев каза, че те ще вървят към това да са достатъчно силни, за да се борят с предизвикателството, които ще станат още по-тежки след изборите и след съставянето на правителство.

"Хората на власт, тези които бяха в досегашния парламент, не искат да дадат властта, както и хората с контрол над съдебната власт и контролиращите медиите. Това ще бъде тежка битка и там съюзници няма да имаме. Силата не идва на конгреси", обобщи Радан Кънев.

По думите му въпрос с лидерството в РБ няма на нито едно ниво и няма да има и след 5 октомври. 

Помолен да коментира защо Божидар Лукарски и Меглена Кунева в декларация казаха, че избирането на лидер е в полза на ГЕРБ, Кънев посочи, че това твърдение е неразбираемо.

"Проблем с ГЕРБ Реформаторският блок няма", категоричен бе лидерът на ДСБ.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!