Комитова за тежката катастрофа: Ако някой от моите служители е сгрешил, ще се разделя с него

OFFNews 23 ноември 2021 в 09:23 6096 0

Ако някой от моите служители е сгрешил, няма да се поколебая да се разделя с него, заяви пред БНТ министърът на регионалното развитие и благоустройството Виолета Комитова по повод тежката катастрофа на магистрала "Струма", в която загинаха 45 души.

Тя допълни, че с ужас е разбрала колко много са жертвите.

Относно поисканите от експерти по пътна безопасност оставки в ДАИ и АПИ, регионалният министър каза, че не може "от едно гледане на една тежка катастрофа по телевизията", да вземе крайни решения. Комитова допълни, че ще направи проверка по случая, след което ще съобщи резултатите за състоянието на пътя.

Тя подчерта, че медиите винаги отнасят въпросите по пътната безопасност към регионалното министерство и АПИ, а не към Държавната агенция по пътна безопасност, която би трябвало да обобщава всичките тези резултати и да информира обществото и съответните служби.

"Пътната безопасност е сбор от няколко неща - пътна инфраструктура, за която отговаря АПИ, съответно МРРБ, имаме автомобилен парк, имаме също така и водачи. Затова в държавата е създадена специална "Държавна агенция по пътна безопасност", която трябва да обединява всички тези елементи, да ги анализира и да сигнализира към съответните три елемента, които присъстват в т.нар. понятие пътна безопасност", каза още Виолета Комитова.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови