Кирил Петков на Капитан Андреево: Всичко тук се държеше от Ами

Ангел Марковски 27 август 2022 в 14:48 10073 10

Кирил Петков и Асен Василев на ГКПП Капитан Андреево

Снимка ПП

Кирил Петков и Асен Василев на ГКПП Капитан Андреево

Със законодателна промяна ще направим така, че частна фирма да не може да управлява национален обект като българската граница. Това заяви съпредседателят на "Продължаваме Промяната" Кирил Петков, който посети граничния пункт "Капитан Андреево" заедно с други водещи политици от партията му. Това беше и началото на предизборната им кампания. 

Петков каза, че КАТ и държавни служби са отклонявали тирове на специално обособен от тях паркинг преди границата, въпреки че са могли да преминат директно към границата. И платения паркинг и лабораторията са контролирани от митични Ами.

Кирил Петков обясни какъв е големият проблем в случая с “Капитан Андреево”:

“Когато попитахме униформени на границата защо това се случва - те тихо казаха: “Всичко тук се държи от Ами”. Кой е този Ами? Какви са тези прякори? Какъв човек като Ами може да контролира българската граница? Колко пари е плащал Ами на г-н Борисов за тези 12 години? Има ли корупционни практики, в които милиони са се изливали от хора с прякори като Ами към властта? Тук сме да кажем, че това свършва. Направихме първата стъпа по в тези седем месеца, сега ще си довършим работата”.

Първия път, когато дойдохме на “Капитан Андреево”, имаше една частна лаборатория, която контролираше всички зеленчуци и плодове, които влизаха на територията на страната. Само частни служители. Държавата я нямаше. Имаше корупционен канал, през който минаваше цялата тази стока. Направихме първата стъпка - България отново да вземе контрола над “Капитан Андреево”. Един на всеки 4 или 5 камиона имаше афотоксини, които са канцерогенни и които са влизали в храната на нашите деца. Тук сме, за да кажем - изборът е този. Не искаме старата политика на Прехода. Искаме нова и просперираща България, заяви  Петков.

Асен Василев подчерта, че преди няколко месеца ПП са успели да спрат канала за отровни храни. “Знаете какво се случи оттогава. Заплахи към хората, които го спряха: към заместник-министъра и шефа на БАБХ. Опити за подкупи. Всички тези хора в продължение на 15 години са нанесли огромна щета на бюджета, но по-лошото е, че през тези 15 години ние сме яли отрова. Всеки ден през тази граница в нашата салата са влизали отровни домати, отровни чушки, отровни портокали за соковете на децата, отровни лимони. 100% от портокалите, които преминават границата, са със завишени пестициди. Половината лимони, които в момента минават през границата, са със завишени пестициди. Когато говорим за корупция, не говорим само за кражби и за пари. Говорим за здравето на цялата ни държава. Последните 10 години оглавихме класациите по смъртност, болести и най-много ракови заболявания на глава от населението. Това не е, защото бълагрите не спортуват. Не спортуваме чак толкова много, но ако ядем отрова, както и да спортуваме, няма как да сме здрави”, добави той.

Петков обеща да направят законодателни промени, които ще забранят на частни фирми да управляват национални обекти като българската граница.

Проф. Николай Денков “като професор и доктор на науките по физико-химия" обясни, че пестицидите в ниска концентрация, могат да убиват гъбички, бактерии, червеи: всичко, което пречи на плодовете и зеленчуците. "Когато са в по-висока концентрация, те могат да вредят и на хората. Най-лошото е, че пестицидите нямат вкус или мирис, няма как да ги усетите. Затова всеки човек се доверява на държавата, че това, което идва в магаизните и слага на трапезата, не е опасно за него. Дали има пестициди, или не може да се установи само в химическите лаборатории и когато те работят добре, спазвайки европейските регулации, всичко е наред. Когато няма такава регулация или тя не се спазва, както е ставало тук повече от 10 години, всичко това отива при нашите деца и го слагаме на трапезата си. Има поне три основни групи ефекти. Това е канцерогенния ефект. При него се променят ДНК молекулите. Клетките започват да се размножават неконтролируемо, стават тумори и ефектът може да е летален. Понякога се получават неочаквани алергчини шокове. Най-коварното и опасното е, че някои от пестицидите започват да действат като хормони. Вместо хормоните, които произвеждате всеки ден, пестицидите започват да променят регулацията на тялото. Това е най-опасно за децата, когато се развиват: ранен пубертет, затлъстяване, много от тези промени могат да се дължат на химични вещества като пестицидите".

“Най-важно за нас е да има сигурност на доставките. В момента няма никъде сигурност в Европа, където “Газпром" дава газа. Те непрекъснато сменят своите политики”, коментира още Кирил Петков.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

1012

10

Каунь

30.08 2022 в 23:47

Боклуци лъжливи
Сега какво ядеш бе
Никой не изследва Пестициди
Само се пишат Резултати Без Да Се Изследват щото няма възможността тази Държавна Лаборатория
И ще си вларате ваша Пак Частна НАЛИ ТОВА ИСКАТЕ МАМКА ВИ КРАДЛИВА

1012

9

Каунь

30.08 2022 в 23:43

Всички са Прости от Прости по-Прости
Канадски Подлоги
Унищожители ма Народа и България
Що не си Останахте в Канада
Щот сте некадърни
Боклуци

1220

7

хr4

27.08 2022 в 21:20

Четейки първите двама си мисля, че или са платени тролове или са по-малоумни от кумира си-Тиквата, Простака на републиката. Не знам каква гнида трябва да си за да убеждаваш хората, че Лойко е спасение след всичко което и..ра през последните 12год и когато и на децата им е ясно, че не трябва да излиза от пандиза докато е жив!

-1650

6

ob1

27.08 2022 в 21:06

Какви аргументи търсиш от гербаджии?!? Тия са дъно, наравно с рашистите са (или пък са едно и също)

3190

5

Гроздан

27.08 2022 в 21:06

Красимир Георгиев, ти умен ли си? Щото не личи, да ти кажа.
Браво браво, ти кой/коя си?

-2175

4

IvanGrozn

27.08 2022 в 20:10

Е как кое ?? Чекмеджето празно бе!

1321

3

4rnor

27.08 2022 в 17:58

Ама моля ви се, поне се аргументирайте. Кое от написаното не е фактологично точно и с какво не ви харесва в спирането на подобна схема?

За един прЕател питам.

-98

2

br.bravo

27.08 2022 в 17:29

Мозъкът му е гъбясъл на Кирчо, ама щото не е ял достатъчно пестициди сигурно.
 
X

Да помогнем на украинските деца!