Главчев изгонил Нинова от парламента заради 'предел на неговата нервна система'

Цветан Цветанов няма намерение да плаща за осъдителните присъди срещу България

OFFNews 16 ноември 2017 в 09:06 6573 3

Главчев изгонил Нинова от парламента заради

Снимка БГНЕС, архив

Може би г-н Главчев има някакъв предел и на неговата нервна система. Така председателят на Парламентарната група на ГЕРБ Цветан Цветанов обясни защо се е стигнало до изгонването на лидера на БСП Корнелия Нинова от парламента. 

Председателят на парламента Димитър Главчев отстрани Нинова заради обидно отношение към депутатите и премиера. Това, което му се видя обидно, са въпросите към депутатите от ГЕРБ дали не се чувстват унизително от отношението на Борисов към тях, който ги наричал безделници.

Цветанов обясни, че изказването на Нинова съдържа обидни квалификации. "Според вас нормално ли е да се говори за унижени депутати на една парламентарна група от страна на министър-председателя? На никой не му е позволено да има такова отношение като поведение и да обижда министър-председателя. Това, което видяхме -  да ви унижава и оскърбява министър-председателя и парламентарната група, не е нормално поведение в пленарна зала", коментира Цветанов пред Нова тв.

По думите му с действията си Димитър Главчев е "казал": "Не позволявайте на никой да говори по този начин". 

Може би г-н Главчев има някакъв предел и на неговата нервна система, каза Цветанов и допълни, че след като Нинова била изгонена, на извънреден председателски съвет и в отсъствието на БСП е постигнат компромис наказанието да бъде отменено. За това обаче е трябвало от БСП да пуснат молба в деловодството, какъвто е редът и председателят на парламента е можел да опрости наказанията, ако от БСП "не са проявили инат". 

По думите на Цветанов, когато изказването на Нинова от трибуната на парламента бъде пуснато извън контекста, може да се направи заключение, че изгонването ѝ не е основателно. Но ситуацията в парламента била провокирана от БСП, които нагнетявали напрежение. Той даде пример с Антон Кутев, който беше гост на сутрешния блок на Нова тв преди него. Според Цветанов той се държал "агресивно". 

"Представяте ли си да имате цял ден такъв дразнител в парламента?", попита Цветанов като поясни, че освен с думи, той провокирал и с жестове. 

Според Цветанов нищо от изказванията на премиера Борисов не е провокирало исканията на БСП за изслушването му в парламента. От левицата поискаха той лично да обясни кои са депутатите, които се занимават с наркотрафик

По този повод преди това Антон Кутев отправи задочен въпрос към Цветанов дали той и Борисов ще платят похарчените от държавната хазна пари по осъдителни присъди на съда в Страсбург срещу България. Той даде пример с ареста на бившия правосъден министър Николай Цонев, който беше изцяло оправдан, акцията срещу бившия общински съветник от БСП Борислав Гуцанов в операция "Медузите" и осъдителното решение срещу България за акцията срещу Тодор Тодоров-Чакъра. Според Кутев по същия начин с това изказване Борисов хвърля необосновани твърдения и създава неправилни внушения, за които може да бъде осъден.

Конкретно за ареста на Николай Цонев Цветанов прехвърли вината на тогавашния зам. градски прокурор на София Роман Василев. "За задържането на Николай Цонев, който беше по това време, нямам никакво отношение по начина, по който се провежда операцията. Тя беше по времето на Роман Василев, защо ми вменяват тази вина на мен? А що се отнася до Гуцанов - имаше задържане под стража, произнесена от съда, а не от вътрешния министър", каза Цветанов и нападна левицата за анонимния сигнал срещу него през 2013 година за т. нар. "цецомобили"

Цветанов коментира и евродоклада, който бил вторият най-добър след този от 2012 година. Според него нападките на опозицията били неоснователни. "Нормално ли е една жена да каже шамар, нормално ли е според вас?", попита той и припомни, че само преди три дни е "протегнал ръка", за да работят с опозицията заедно за приватизацията. "Вие видяхте ли подаване на ръка? Неподаването на ръка означаваше, че те следва да подадат юмрук", обясни той. 

Цветанов обясни, че не се притеснява от исканата оставка на Главчев и дори било добре това искане да мине, колкото се може по-бързо през пленарната зала.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

8931

3

AnderXale

16.11 2017 в 19:06

А г-н Главчев, като има проблеми с нервната система, да ходи да се лекува в съответното заведение, а не да заема най - висшя държавен пост! Помня при други правителства, как всяка седмица на парламентарен контрол в Народното събрание се изсипваше половин министерски съвет и цял ден седеше и отговаряше на въпроси, а при тия измекяри самото искане за изслушване на премиера слънце е обидно и разговора се води предимно в медиите. И най - лошото е, че разчитат на клюки. Един чул едно, другия чул друго и т.н. А народа седи и им се радва дебилно. Срам и позор!

8931

2

AnderXale

16.11 2017 в 18:58

"Нормално ли е една жена да каже шамар, нормално ли е според вас?" Първо, това е дискриминация срещу женския пол. Второ, ако не е нормално веднага да разкарват псевдопатриота Карасвиняров от министерски съвет, че нали днес заяви, че щял да бие шамари на децата мигранти, което е закана и подстрекателство към насилие срещу ДЕЦА и трябвало и Елена Йончева така да прави, вместо да пуска сигнали и да снима филми (тук може би и прокуратурата трябва да се самосезира). А Далавери Тишината раздаваше правосъдие срещу бабички на границата. Ама на Какао се криеше зад полицаите, когато батките му налитаха... И представете си, ЕС, с най - големите ценности в света, застава зад тия хора и ги брани с всички възможни прийоми. А също така България беше осъдена за СРСтата, които Цецко Ухото размахваше от парламентарната трибуна и обвиняваше доктори, че са убийци. Гледах даже на парламентарен контрол в последствие как се извини с половин уста. За тях защо не коментира?

12415

1

senester

16.11 2017 в 12:18

Как може един и същи доклад а да се чете от едните като похвален,а от другите като провал?И колко трябва да си нагъл,за да се оправдаваш с всички институции за собствените ти грешки в управлението преди време.Плачевно бе обяснението на Цецерон,че ген.Петров не знаел,че шеф на фирмата,с която сключва договор ВМА е на зет му.Има за това запис в медиите.Няма как да се вярва на такива хора...