Герджиков уволнил областните управители на базата на "устни сведения"

OFFNews 08 март 2017 в 17:25 8647 7

Служебният премиер Огнян Герджиков уволнил областните управители след получени "устни сведения" срещу тях и без подадени писмени сигнали, съобщи Дарик, позовавайки се на информация от отговор на заявление за достъп до обществена информация. 

Герджиков уволни общо 21 областни управители - основно кадри на ГЕРБ и Реформаторския блок, а областният управител на Монтана Ивайло Петров сам подаде оставка в знак на солидарност срещу уволнените си колеги. Те бяха сменени от хора, близки до БСП и НДСВ.

Като причина за уволнението на 14 от тях беше посочено желанието за честно проведени избори, а за останалите 7 - включването им в партийни листи. 

Герджиков обяви тогава, че действията му са изцяло в рамките на закона. 

В отговора си до "Дарик" от кабинета на Герджиков посочват, че към досиетата на проектите на решения за освобождаване не са приложени сигнали по отношение на областните управители.

Оттам уточняват, че е възможно решенията за тези смени да са продиктувани от сведения, мнения или становища, които не са на писмен носител и са послужили за формирането на преценката на премиера към областните управители.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

11751

7

Big Smile

16.03 2017 в 17:50

За да бъдат уволнени - за доста държавни служители са достатъчни само паспортните им снимки....

16008

6

Nik68

09.03 2017 в 09:05

Интересно защо Герджиков продължава да се обяснява, щом смята че е бил прав и е дествал изключително морално и законосъобразно.

6469

5

Halo

08.03 2017 в 22:59

Моментът за лустрацията го проспахме отдавна, защото карахме "мекия вариант", не румънския. Вече е късно, пием още отрова, но живеем с мисълта за оцеляване. Е, някои хора "оцеляват" далече от Родината си, България. Даже ни пращат пари, защото там е "гнил капитализъм", както ни убеждава Ганьо. Това е положението. :)