ГЕРБ и Радан Кънев влязоха в епистоларна престрелка

Нели Чолашка Последна промяна на 16 октомври 2014 в 15:55 8545 26

"Безотговорното поведение на Радан Кънев по медиите не помага на преговорите. Освен това, от изявленията на РБ вчера и днес разбираме, че имаме съвпадения по 95% от програмите ни. Това за пореден път доказва, че говоренето от тяхна страна по време на предизборната кампания, че сме много различни, е поредният политически трик".

Това съобщи преговорният екип на ГЕРБ в отворено писмо.

Дамите, които преговарят от името на ГЕРБ - Цецка Цачева, Румяна Бъчварова, Менда Стоянова, предлагат при евентуални следващи преговори между ГЕРБ и Реформаторския блок, говорителят в оставка Радан Кънев да присъства на тях, а не да се опитва да пресъздава разговори, на които не е присъствал, обикаляйки националните медии.

"От поведението на г-н Кънев разбираме, че той още не е разбрал, че изборите са минали и вече се водят преговори между ГЕРБ и РБ. Триковете на РБ от цялата им предизборна кампания, че ГЕРБ искал да управлява с ББЦ и ДПС, показват, че г-н Кънев все още не е осъзнал важността на разговорите между ГЕРБ и РБ. За да му стане ясно, още веднъж ще напомним, че във вторник преговорният екип на ГЕРБ отхвърли предварително декларираната безрезервна подкрепа на ДПС. Няма по-категоричен отговор на твърденията на г-н Кънев от отговора на ГЕРБ към ДПС, че няма начин да съставим правителство с тяхна подкрепа", се казва още в позицията.

От ГЕРБ обявиха още, че са получили информация от представители на други партии в РБ, които не знаят за преговорите и не са били поканени от ръководството на блока да се включат в преговорите.

"Те дори ни благодариха за въпроси, които сме задали от тяхно име. Това показва още веднъж, че РБ е нестабилен политически субект, който трудно може да гарантира политическата стабилност, нужна на едно коалиционно управление", обявиха от партията на Бойко Борисов.

Преговорният екип на ГЕРБ настоява Радан Кънев да ревизира поведението си. Оттам уточниха, че въпреки решението на преговорния екип на партията да прекрати преговорите с РБ, лидерът им Бойко Борисов настоява екипът да направи всичко възможно да убеди обществото, че РБ е стабилен и единен политически субект. 

Радан Кънев им отговори чрез профила си във Facebook:

"Радвам се, че ГЕРБ са преосмислили прекратяването на преговорите. Това е разумната и отговорна позиция.

След получаване на покана от страна на ГЕРБ, Председателството на РБ ще определи екип за преговори, на основата на взаимност и равнопоставеност. Може би действително е разумно да преговарят лидерите на РБ с Председателя и ръководството на ГЕРБ.

Съставянето на реформаторски кабинет е необходимо не за нас или ГЕРБ, а за възстановяване на законността и стопанското развитие на страната ни".

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

17.10 2014 в 10:03

Сега имам един логичен въпрос:Защо,когато Иван Костов беше лидер на ДСБ,било лошо нещо лидерската партия,а сега герП ,която също е лидерска партия и там освен бОрисов друг никой не смее да изрази някакво различно мнение от неговото ,да е добро нещо.Защо да не оставим на мира вътрешната организация на партийте и да видим същността на политиката,които всяка партия иска да води?Реформаторският блок се състои от 7 партии,и всяка партия си има своят лидер,те според тяхната договореност между партиите петимата лидери на петте по-големи партии могат да слагат подписите си под всички договорни документи...това е легитимно и най-демократично.

17.10 2014 в 09:50

Само едно искам още веднаж да припомня на гербарските тролове-Радан Кънев каза ,че ще извива и чупи ръце на мафията,ако се наложи ,като юрист,той се изрази доста дипломатично,като нарече мафията-"Лошите практики"...А гербарският фюрер бОйко бОрисов се засегна лично,а едната от трите ГОРГОНИ цЕца цАчева реши ,че това било извиване на пръсти...Изводът е,че реформите в правосъдната система са неприемливи за гербарите,защото всички се идентифицираха сами с мафията и "лошите практики",и се обидиха...Пожелавам на Реформаторския блок да зарежат преговорите за правителство с гЕрб.В парламента има нужда и от силна ,истинска дясна опозиция.

17.10 2014 в 02:44

Тиквата със смешните си 33% се пъче все едно има Бай Тошовите 99%. Има ли мнозинство - няма! Може ли да управлява сам - не може! Трябва ли му коалиция с други партии - трябва му! Защо тогава другите партии да не могат да поставят своите условия и да защитят своите избиратели и позиции? Ама член на БКП и МВР школник не може да приеме различно мнение... Точно страните, в които управлява умното, образовано и успяло малцинство са проспериращи, а където управлява просташкото, оскотяло и арогантно мнозинството (диктатура на пролетариата) са фалирали клоаки

16.10 2014 в 22:24

Множество плиткоумни гербери блеят. Добре че са малко та трябваше да се купуват гласове 9/9 18/9

16.10 2014 в 22:22

Радан борави само с факти, а Боко дори сам се откри в това изречение за да има причина да се обиди.
"Ако извиването на ръце е да променяме лоши практики, да, ще извиваме ръце, та ще пукат. "

16.10 2014 в 20:12

радане тия квачки не са ти на нивото.на боко най-големия проблем е участието на т.трайков защото го дразнел.
 
X