Quantcast

ГЕРБ: ДПС разиграва цирк. ДПС: Гузен негонен бяга. "Атака": Браво на прокуратурата

Нели Чолашка Последна промяна на 08 ноември 2013 в 13:15 5030 16

Лютви Местан и Бойко Борисов
Лютви Местан и Бойко Борисов

 

Депутатите от ГЕРБ и ДПС продължиха и днес с взаимните обвинения кой кога и защо е разбрал предварително за разследването срещу бившия вече депутат от ДПС Христо Бисеров.

Първоначално зам.-председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов и лидерът на ДПС Лютви Местан даваха изявления и сипеха взаимни обвинения в кулоарите на парламента.  

Скнадла в пленарната зала обаче предизвика декларация на ГЕРБ, прочетена от Цвета Караянчева. В нея се казва:

"Председателят на ДПС Лютви Местан от свое и от името на почетния председател Ахмед Доган изигра ролята на изненадан и неинформиран за „подадената“ оставка на господин Бисеров. Станахме свидетели на театър, но театър за наивници, каквито според ДПС очевидно са българските граждани, българските медии и българските депутати.

На нарочна пресконференция господин Местан представи „лъжлива“ (както се оказа още на следващия ден) информация на българските медии, за да скрие за кратко истинските причини за кадровото сътресение в ДПС и управляващото мнозинство.

Оказа се, че за този криминално-политически сюжет има и още „неинформирани“ длъжностни лица. Вицепремиерът и министър на вътрешните работи Цветлин Йовчев обяви, че не е запознат с информацията, която би трябвало да му бъде докладвана, поне преди да стигне до ръководството на ДПС...

Липсата на информираност на партийни лидери и ресорен за ДАНС вицепремиер би означавала, че те не владеят ситуацията и не се справят със задълженията си. Ако се окаже обаче, че те съзнателно и публично излъгаха, от това следва пълно оттегляне на общественото доверие от тях"

Местан, който беше споменат в декларацията стана да отговори на тази декларация, като я нарече "памфлет".

Той призова да не бъдат отправяни некоректни обвинения към главния прокурор Сотир Цацаров и към ДАНС. Местан. И допълни:

"Вие много добре знаете ние с каква информация разполагахме - това е официално огласената информация от главния прокурор. Не ние, а вие изпреварихте официалната информация - гузен негонен бяга"

Малко по-рано при поредно изявление пред медиите Местан обяви, че е много важно да се разбере от кой период са сметките на Христо Бисеров и дали това не е преди да стане член на ДПС.

"В интерес не само на ДПС, но и в публичен интерес е да се чуе екзистенц-минимум информация по този казус – да се знае от кога са тези сметки, от кой период са, дали засягат периода на битността на Христо Бисеров като член на ДПС.

Това е изключително важно да се знае. Аз не знам. Ако тези сметки са от преди това, ние имаме едно политическо измерение на казуса. Ако са след това – съвършено друго”, коментира Бисеров.

Според него Христо Бисеров не би избягал от страната.

Лидерът на "Атака" Волен Сидеров беше дал заявка за изказване от името на партията, но се отказа от тази изява, за да внесе искане за референдум за забраната за продажба на земята на чужденци.

По-късно пред журналисти той коментира:

"Поздравявам прокуратурата за бързите й действия. С това действие прокуратурата показва, че няма председател, зам.-председател на парламент, управляващ и т.н., когато трябва да действа.

За оставката на Бисеров колегите гласуваха „за”. Не мога да кажа защо гласуването мина без дебат. Ще кажа истински „браво” на прокуратурата, ако по същия начин поиска имунитета и на Росен Плевнелиев, за който излязоха данни, че е превеждал суми на офшорни сметки. Росен Плевнелиев не е свещена крава”.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

08.11 2013 в 20:18

Забелязахте ли как сол-ташакът на Доган Местан днес заряза помпозния си изказ на полуинтелигент и премина към по-прилягащия му каруцарски стил, което показва колко му пари под задника.

08.11 2013 в 18:20

Мери, отвори Гугъл и потърси "Вестниците на Пеевски".
При мен излизат следните:

• „Уикенд”
• „Шоу”
• „Всеки ден”
• „Телеграф”
• „Монитор”
• „Политика”
• „Новинар”
• „Борба” – Велико Търново
• „Марица” – Пловдив
• „Струма” – Благоевград
“Засада”
“Стандарт”
"Преса”
“Труд”
“24 часа”
“168 часа”
“19 минути”
“Супер 19″
“Галерия”
Europost

За информационна агенция “Фактор” не знам,

08.11 2013 в 18:15

"- А бе, бай Иречек, я ми кажи твоя милост леберал ли си, консерватор ли си? Май-май, че си консерва, както виждам. И аз, ако питаш, не мога да ги разбера нито едните, нито другите, ама хайде, да не им остане хатъра... Знайш, алъш-вериш е то, не е шега... Па да ти кажа ли правичката... (Тука дали няма някой да ни подслушва?) Да ти кажа ли правичката?- И едните, и другите са маскари!... Ти мене слушай, па се не бой! Маскари са до един!... Ама какво да сториш? Не се рита срещу ръжена!... Търговийка, предприятийца, процеси имам в съдилищата - не може. Не си ли с тях - спукана ти е работата! Па и мене нали ми се иска - я депутат да ме изберат, я кмет. Келепир има в тия работи. Хората пара натрупаха, ти знаеш ли? Хубаво, ама като не им клатиш шапка - дявол не може те избра! Тъй е! Аз съм врял и кипял в тия работи, че ги разбирам..."

Откъс от "Бай Ганьо у Иречека" на Алеко Константинов

1 към 1 със сегашно време.

08.11 2013 в 16:58

Не, аз не чета вестниците на Пеевски, а "24 часа". Отвори сайта им и ще видиш. Не знам чия е информационна агенция "Фактор" , но едва ли е свързана с него. Просто чета и навързвам събитията, а ти ме иронизираш. Защо ?

08.11 2013 в 15:58

Нещо не те разбрахме :-)

08.11 2013 в 15:57

Това, драги ми, беше намекнато в общественото радио - информирай се първо, преди да се изказваш!

08.11 2013 в 15:20

Правилно насочва Волен към Плевнелиев, какво ми правеше тоя на онзи ифтар

08.11 2013 в 14:44

Болен: "Росен Плевнелиев не е свещена крава"

А ти Болене, според мен си теленце, което бозае от две крави-майки, едната сибирска, другата анадолска.......

08.11 2013 в 14:30

"Както пишат днес информационни издания"

Мила Мери, защо не кажеш направо вестиците на Пеевски?

08.11 2013 в 13:56

Ето, че сам си отговори колко са смешни тези тези, че бил избягал някъде. Представяш ли си, бил избягал в Италия. Нещо по сносно не можаха ли да измислят тиквениците от ГЕРБ!