Габровски представя състава на проектокабинета си пред Радев

OFFNews 12 декември 2022 в 07:10 2445 1

Николай Габровски и Румен Радев

Снимка БГНЕС/Благой Кирилов

Николай Габровски и Румен Радев

Днес в 10:30 кандидатът за министър-председател проф. Николай Габровски, излъчен от най-голямата по численост в 48-ото Народно събрание парламентарна група - ГЕРБ, ще представи проектоправителството си пред президента Румен Радев на "Дондуков" 2. 

В петък Николай Габровски заяви, че лично е избрал министрите в проектокабинета си, без да се консултира с лидера на ГЕРБ Бойко Борисов.

Миналият понеделник президентът връчи мандата на проф. Габровски и изрази очакването си да предложи състав на Министерски съвет, който да отговори на високите обществени очаквания за стабилност, експертност и отговорност.

"Ще положа всички усилия да предложа кабинет, който да е по-далеч от политическото говорене, от конфронтацията и по-близо до експертното, до професионализма, за да може България по-лесно да мине през този исторически момент, в който се намира", каза Габровски, след като взе мандата.

Габровски се срещна с "Демократична България", БСП, ДПС и "Български възход". Само "Възраждане" и "Продължаваме промяната" отказаха да се срещнат с него. По време на срещите Габровски заяви, че хората в проектокабинета, не трябва да са ярки партийни фигури.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

-1395

1

AlexT

12.12 2022 в 15:28

Е, български граждани , МАФИЯТА ви предложи ,вече, лесно манипулируеми лелки и чичковци..Тимаджийчето мин. председател/ досега НЕ е опровергало връзките си с ТИМ / ,е намерило достатъчно самовлюбени грандоманчета,хамелеони, прескачащи от партия в партия, нагаждачи и прелетни фалшиви птици , аморални кариеристи, без ИДЕЙНИ и морални задръжки, лапачи , и нищожества .. за министри . .. .ВИНАГИ когато ви пробутват “независими” експерти и преди, и сега, трябва да ВИЖДАТЕ ръката на МАФИЯТА /ДС-БКП,СИК,ДПС, ТИМ и сие :) / ..
Тези , дори НЕ СА депутати, но по- важното- ТЕ СА СЛАМЕНИТЕ лица на МАФИЯТА , а подробност е , за ТЯХ !? , е ,че вие НЕ СТЕ ГЛАСУВАЛИ за тези невзрачни слуги на задкулисието :)) Мафията отново ви ПРОБУТВА поредните “професионалисти- независими” …Хахахахаааа….Отваряйте си УШИТЕ, ОЧИТЕ и РАЗУМА..Мафията пак се опитва да ви измами, а вече ни ОГРАБИ с доста МИЛИАРДИ !!
 
X

Подкастът на OFFNews