Габровски вече е избрал министрите си, не ги консултирал с Борисов

Кандидатът за премиер на ГЕРБ не отрече, че може да е и отново кандидат, ако се стигне до трети мандат

OFFNews 09 декември 2022 в 21:55 3770 7

Проф. Николай Габровски

Снимка БГНЕС/Надежда Пеева

Проф. Николай Габровски

"Екипът е почти напълно готов и то с хора, които смятам, че до един са високи професионалисти с добри имена. Със сигурност ще предложим кабинет и когато всички видят, че имената са отдалечени от партийното говорене, се надявам да има малко разум и да се реализира първият мандат", заяви кандидат-премиерът, излъчен от ГЕРБ-СДС, професор Николай Габровски пред БНТ.

Габровски каза, че имената в проектокабинета му не са консултирани с лидера на ГЕРБ и бивш премиер Бойко Борисов. 

"Питам се понякога защо се съгласих. Ситуацията не е лесна. България в момента е в беда. Всички сме свидетели на един и същи цикъл от изборите. Повтаря се една и съща грешка и е наивно да се очакват различни резултати. Отново сме в навечерието на нови извънредни парламентарни избори, които вероятно ще доведат до още избори. Преодоляването на този проблем е необходимо и трябва да се търси различен подход", каза още той. 

Кандидатът за премиер на ГЕРБ не отрече, че може да е и отново кандидат, ако се стигне до трети мандат.

"Това не зависи от мен, а от решение на политическите сили. Ако се стигне до такава ситуация, трябва да имам пълна свобода за хората, с които да се обградя. Това беше първоначалното условие сега и никога не бих се съгласил на друго", катеторичен е той. 

Имената не са консултирани с Борисов. 

Проф. Габровски се надява да не влиза трайно в политиката. Според него страната ни не е само на кръстопът, а на ръба на някаква пропаст. "Получихме шамар с Шенген. На път сме да провалим с влизането в Еврозоната, ако тези проблеми не бъдат решени, след година няма също няма да бъдат", смята той. 

По думите му шансът за съставяне на правителство с втория и третия мандат е много по-малък от кабинет с първия. 

"Когато се случи някаква беда или инцидент, има хора, които стоят отстрани и гледат, има и такива, които се опитват да окажат помощ. В този случай прецених, че може би е редно да направя тази крачка - да изляза от зоната си на комфорт и своето русло и да се опитам да променя малко хода на тези събития", подчерта Габровски.

Според него няма невинност в тази ситуация, а една от основните причини е липсата на диалог. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

-1395

7

AlexT

10.12 2022 в 19:56

2. Дори и много малко хора в България са били и руски агенти ) .. Огромното мнозинство граждани НЕ сме били членове на тези …”благовъзпитани “ ,интелигентни” общества и т.н. ..:)
Та, КАКВО общо има и е имал един професор – лекар ,медик, с тези..другари ?? ЗАЩО не се ПИТА един бъдещ мин.председател за този негов , ИЗВЪН медицински ЖИВОТ и държавнически опит !? …

-1395

6

AlexT

10.12 2022 в 19:54

1. Един професор – лекар , е кандидат за МИН. ПРЕДСЕДАТЕЛ : Добре ,всеки има право , НО , някак си театъра, възпитания, мазния, някакви одобрения абстрактни и прочие , ми идват в повече ..Нека НИЕ , по сайтовете бъдем ЛОШИТЕ и задаваме НОРМАЛНИ въпроси, към евентуален МИН. председател ) .ВСЕ пак СТАВА ДУМА за МИНИСТЪР ПРЕДСЕДАТЕЛЯ на РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ член на ЕС и НАТО, ЕВРОПЕЙСКА държава а не някаква африканска ..:)) Да оставим, че НЕ Е ЮРИСТ, ИКОНОМИСТ, поне социолог или журналист и ..ще ръководи ТОЙ , държавата !? Напоследък станаха доста главните лекари на болници, “гърмящи” с обикновени договори за доставки, продажби, наеми, услуги и т.н…: ..
ПИТАМЕ и имаме Право : КАКВО ОБЩО има със съдружници на ТИМ, какви са тези негови съдружия във ФИРМИ с подобни субекти ? Все пак НЕ всички в държавата смебили особени “застрахователи ,охрани , членове на ”благовъзпитани сдружения”, хОра на кармелитките , СИК, ТИМ ИПОН , ВИС и сие ..Дори и много малко хора в България..

1236

4

БотоксПутю

10.12 2022 в 03:23

Явно човекът е мераклия за по-голям началнически пост. Интересното е , че все професори - лекари "пристават" на банкянския нерез? Срамота!

8053

3

DARTH VADER

09.12 2022 в 22:30

ТИМЪТИ ЛИЪРИ,ДА МЕ ПРОЩАВА БАТЕ ТЕРИ;)))

8053

2

DARTH VADER

09.12 2022 в 22:28

АМИ ДА,КАК МОЖАХ ДА СЕ УСЪМНЯ;)))

ГАБРОВСКИ Е НАПЪЛНО НЕЗАВИСИМ ИГРАЧ НА ПОЛЕТО НА БЪЛГАРСКАТА НЕВРОПОЛИТИКА...

ИМА ТАКАВА КНИГА НА ТЕРЪНС МАККЕНА...ГОРЕЩО ПРЕПОРЪЧВАМ ЗА ТЕЗИ КОИТО ИСКАТ ДА ЗНАЯТ ПОВЕЧЕ...

8053

1

DARTH VADER

09.12 2022 в 22:23



ТОЗИ ДЖЕНТЪЛМЕН ВЕЧЕ МЕ РАЗСМЯ ДО СЪЛЗИ-СТЕНДЪП КОМЕДИЯ ОТ ПРЕДИ ПЪРВИЯ ДЕН;)))

ИМЕНАТА НА МИНИСТРИТЕ НЕ БИЛИ КОНСУЛТИРАНИ С БОРИСОВ;)))

А С #КОЙ ТОГАВА ?????????


 
X

Подкастът на OFFNews