Янев към Габровски: Ако първият мандат не е успешен, ще продължим по реда

OFFNews 08 декември 2022 в 21:39 2218 0

Николай Габровски и Стефан Янев

Снимка БГНЕС

Николай Габровски и Стефан Янев

В интерес на възможността да се направи кабинет сме готови на разговори както в случая, както вие сте носител на първия мандат, така, ако той не е успешен, ще продължим по реда. Това заяви председателят на „Български възход“ Стефан Янев по време на срещата си с кандидата за министър-председател на ГЕРБ-СДС проф. Николай Габровски.

От ГЕРБ на разговорите дойдоха и председателят на парламентарната група Десислава Атанасова и заместник-председателят на ГЕРБ Томислав Дончев, а от страна на „Български възход“ - Надежда Самарджиева и Георги Самандов.

Габровски описа като приоритети краткосрочна програма за излизане от кризата и конституционно мнозинство от 160 гласа плюс за реформа в областта на правосъдието.

Ние ще бъдем много позитивни и много кооперативни в тази посока, а именно - търсене на конституционно мнозинство, за да могат да се направят необходимите промени, отбеляза Габровски, визирайки необходимостта от промени в антикорупционното законодателство и контрола върху главния прокурор.

Нашето убеждение е, че на България е необходимо правителство и ще направим каквото зависи от нас да имаме такова, разбира се, при ясни условия и правила, заяви Стефан Янев.

Съгласен съм с тезата за 160 плюс, което наричаме конституционно мнозинство. Това ще е устойчива база за мнозинство, което, дори да не е по всички въпроси, по доста въпроси ще има възможност да функционира в интерес на българските граждани, посочи Янев.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови