Само ДПС искат да се срещнат с Габровски, ПП и Възраждане отказаха

Ружа Райчева 09 декември 2022 в 10:14 832 0

Николай Габровски и Десислава Атанасова

Снимка БГНЕС/Благой Кирилов

Николай Габровски и Десислава Атанасова

Парламентарните групи на "Продължаваме промяната" и "Възраждане" отказаха да се срещнат с кандидат-премиера на ГЕРБ проф. Николай Габровски. От останалите политически формации в парламента само ДПС ще се отзоват на поканата за среща на ГЕРБ. 

Вчера "Демократична България", БСП и "Български възход" се срещнаха с Габровски, но само Янев даде заявка, че би подкрепил евентуален кабинет, оглавяван от неврохирурга.

"Продължаваме промяната" многократно заяви позицията си, че няма да подкрепи предложеното с първия мандат правителство и по тази причина не бихме могли да удовлетворим молбата Ви за среща. Готови сме да проведем разговори с Вас в следващ етап и да дискутираме 16-те приоритетни за нас политики в качеството Ви на министър-председател", пишат от ПП в своето писмо, изпратено до групата на ГЕРБ. 

Снимка: Фейсбук/Десислава Атанасова

Вчера от "Възраждане" обявиха, че не искат да се срещнат с Габровски заради сериозни разминавания по фундаментални въпроси, сред които са влизането в еврозоната, закупуването на нови осем изтребителя F-16, предоставянето на българско въоръжение безплатно на Украйна и внасянето на американско ядрено гориво. "Ако ние имаме разминаване по такива крупни въпроси, няма какво да говорим по другите", каза вчера лидерът на "Възраждане" Костадин Костадинов. 

Снимка: Фейсбук/Десислава Атанасова

Срещата на ДПС с Николай Габровски ще се състои днес в 10:30 в Народното събрание. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови