"Десните" обявиха водачите на листите си

OFFNews 03 септември 2014 в 20:09 9816 8

Коалиция "Десните" представи водачите на листите си за предсрочните парламентарни избори, които ще се проведат на 5 октомври 2014.

Председателят на Единната народна партия Мария Капон ще води листата на коалиция "Десните" във Велико Търново. Лидерът на Българския демократически форум Жаклин Толева пък ще е начело на две листи- тази в Кюстендил и тази в Стара Загора.

Ето как представят от "Десните" водачите на листите си:

1 МИР Благоевград

Д-р Петър Календерски – Създател на РЗОК гр. Благоевград и нейн първи директор. Учредител е на Асоциацията на Частните Лечебни Заведения и е неин Главен секретар. Собственик и управител МДЦ „Рубидент-Медика“. Участва в създаването на дружество за Доброволно Здравно Осигуряване „ДОМ-Здраве“и е бил негов прокурист, а след това и Председател на СД на директорите.

2 МИР Бургас

Бойко Станкушев – Едно от легендарните лица на БНТ. Познат от предаванията „Новини”, „В края на деня”, „Светът в действие” и „Панорама”. Основател и пръв председател на Телевизионния синдикат подкрепа в БНТ. Бил е програмен директор на Първа и Втора програма на БНТ. Работил е за Нова ТВ, Телевизия ДЕН, Телевизия ЕВРОКОМ, Телевизия СКАТ и други. Водил е предаване за антикорупционни разследвания по Радио Свободна Европа. Работил е в списание ЛИДЕР, вестник СЕДЕМ и други. Член на СДС от 1989 г.

3 МИР Варна и 7 МИР Габрово

Христо Панчугов – Преподавател по политология в Нов български университет. Изпълнителен директор на Фондация „Демократичен институт”. Председател на политическа партия „Синьо единство“. Завършил е политология в СУ “Св. Кл. Охридски” и магистратура по политически науки в Централноевропейския университет в Будапеща.

4 МИР Велико Търново

Мария Капон - Народен представител в 40-ото НС. Участва в Комисията по бюджет и финанси на НС. Председател на българската делегация евронаблюдатели в Европарламента в Групата на ЕНП-ЕД. Участва в комисията по икономически и финансови въпроси на ЕП. Председател на Единна народна партия. Предприемач, ръководи фирма с водещи позиции в панаирното строителство.

5 МИР Видин

адв. Георги Георгиев – Юрист. Завършил е УНСС. Работил е 15 години в държавната администрация.

6 МИР Враца и 23 МИР София

д-р Илко Семерджиев – Учредител на БЛС през 1989 г. и три мандата член на УС, два от които е зам.-председател; създател е на НЗОК и е нейният първи директор; заместник-министър е на здравеопазването в три правителства и министър на здравеопазването в правителството на ОДС (1999 – 2001 г.). Към момента е Почетен председател на Международен институт по здравеопазване и здравно осигуряване и Политически председател на Коалиция от партии ДЕСНИТЕ.

8 МИР Добрич

Тодор Анастасов – Актьор и театрален режисьор. Учил история във Великотърновския университет. Учил е в НАТФИЗ в класа на проф. Крикор Азарян. Основател и ръководител на една от първите театрални свободни трупи в България АТФ и театрална школа към нея през 1989 г. Основател на Синдиката на артистите към КТ Подкрепа. Директор на Фестивал за религиозна музика в Оброчище Албена Балчик.

9 МИР Кърджали

Янко Пенков – Завършил е магистратура по „Политология”. Предприемач пчелар.

10 МИР Кюстендил и 27 МИР Стара Загора

Жаклин Толева - Жаклин Толева е председател на Български демократически форум. Юрист на частна практика. Специализирала е по въпроси, свързани с управление в мултиетническо и мултикултурно общество, равнопоставеност и права на човека в САЩ, Испания, Полша, Великобритания и Будапеща. Има редица публикации по правни казуси и законодателни актове.

11 МИР Ловеч

Тодор Василев – Завършил е икономика в Страсбург. Работил е в сферата на ресторантьорството, хотелиерството, началник производство на високотехнологично модерно светодиодно осветление. Ръководител на първият изцяло завършен европейски проект за подмяна на общинско улично осветление (общ. Сунгурларе е първата община в България и Европа) със светодиодно в България. Понастоящем работи като началник на транспорта в голяма текстилна фирма.

12 МИР Мотана и 26 МИР София област

Доц. Надя Миронова – Преподавател в Университета за национално и световно стопанство в гр. София. Учредител и зам.-председател на Единна народна партия. Има сериозен консултантски опит и над 30 изследвания, публикации, книги и учебници в областта на теорията на управлението, управлението на човешките ресурси и комуникациите. Представител на Център за защита правата в здравеопазването.

13 МИР Пазарджик

Емил Мечикян – Член на ИС на Единна народна партия. Завършил е УАСГ. Работи в големи български и международни компании, с дейност в областта на проектирането, строителството и недвижимите имоти, както и в банковия и IT сектори. Участва в работата на Съюз на архитектите, Камарата на архитектите, БСК и др. Участвал е в управлението на Общоарменски благотворителен съюз “Парекордзаган”-София и Църковното настоятелство на Арменската Апостолическа Православна Църква-София.

14 МИР Перник

Николай Драгомиров – Магистър по „Електроника“ на Техническия университет в София и магистър по „Публична администрация“ в „Европейски политехнически университет” – Перник. .Общински съветник в гр. Перник. Председател на синдикална организация „Съюз на енергетиците в България”. Управлява собствен бизнес в сферата на строителството. Общински председател на ПП Синьо единство в гр. Перник.

15 МИР Плевен

Д-р Максим Гайдев – Лекар с над 31 години трудов стаж. Бил е член на Управителния съвет на Българския лекарски съюз, създател и първи директор на Центъра за спешна медицинска помощ в Плевен, заемал е различни експертни и управленски длъжности в Министерство на здравеопазването последните 14 години.

16 МИР Пловдив

Румен Найденов – Завършил е ВИММСС гр. Русе специалност „Двигатели с вътрешно горене”. Специализирал е в областта на строителството и вътрешния дизайн в Холандия и Белгия.

17 МИР Пловдив

Константин Шанков – Завършил езикова е Ветеринарна медицина в Тракийски Университет – Стара Загора. Занимава се с частен бизнес свързан със специалността си. Чете лекции свързани с ветеринарномедицинската диетология и алтернативна медицина. Председател на няколко киноложки организации и международен съдия по кинология.

18 МИР Разград и 28 МИР Търговище

Цено Иванов – Завършил е Висше военноморско училище „Н. Й. Вапцаров” – Варна и Технически университет – Варна. Работил е в Параходство български морски флот. От 1998 г. се занимава с частен бизнес.

19 МИР Русе

Драгомир Драгомиров – Заместник-председател на политическа партия „Синьо единство“. Бакалавър по икономика, специализирал „Икономическа социология” в УНСС – София. Специализира „Финансов мениджмънт” в Института за следдипломна квалификация към УНСС – София. Работил и като организатор и председател на Столичния съвет на БФС; Ръководител и организатор обучение в ЕСО ЕАД, експерт търговски отношения, финансови и стопански анализи в същото Дружество.

20 МИР Силистра

Методи Жейнов – специалист по информационни технологии, графичен дизайн и информационна сигурност.

21 МИР Сливен

Валентина Василева – Завършила е Национална музикална академия „Панчо Владигеров“- София – Инструментален факултет-пиано. Преподавател в Обединена школа по изкуствата „Мишо Тодоров“ в гр. Сливен. Концертирала е в България, Германия, Испания, Португалия, Гърция, Украйна, Словакия, Румъния. Носител на награди от Национални конкурси.

22 МИР Смолян

Анелия Почеканска – Инженер лесовъд. Председател на горовладелска производствена кооперация „Гора” от 2001 г. Председател на Националното сдружение на собствениците на недържавни гори в България „Горовладелец от 2002 г. Член на УС на Сдружението на собственици на недържавни гори на балканския полуостров.

24 МИР София

Юлиан Войнов – Магистър по финансов мениджмънт от Стопанска академия-Свищов и магистър по Икономика от Университета в Манчестър. С множество специализации и квалификации в областите на приложната икономика, статистиката, финансовото моделиране, банковия мениджмънт, управленското счетоводство и т.н. Учредител на ДСБ. Понастоящем е учредител и финансист на Коалиция ДЕСНИТЕ.

25 МИР София и 29 МИР Хасково

Деница Сачева – Има опит в здравеопазването и социалната политика, работила е в държавния и неправителствения сектор. Собственик на частна компания от 13 години.Член на УС на Фондация „За хората“. Председател на Управителния съвет на Международен институт по здравеопазване и здравно осигуряване. Хоноруван преподавател в Нов български университет по политически комуникации.

30 МИР Шумен

Д-р Хелия Божилова – Началник отделение в Комплексен Онкологичен Център /КОЦ/ Шумен ЕООД. Специализирала е патология, цитопатология, онкология и магистър по здравен мениджмънт. Собственик на частна лаборатория за хистологични и цитологични изследвания. Зам.-председател на Българска Асоциация по патология, Член на УС на Българско дружество по патология, Член на Европейската Асоциация по патология, Член на Център защита правата в здравеопазването /ЮЛНЦ/, Член на работна група към МЗ за изготвяне на медицински стандарт Клинична патология.

31 МИР Ямбол

Милен Гайдаров – Завършил е Шуменски Университет „ Епископ Константин Преславски” със специалност „Физика и математика”. В университета работи като хоноруван асистент по Атомна и ядрена физика. Преподава Физика и математика в Гимназия „Васил Левски” в родния си град, с прекъсване през периода 2005- 2007 година, когато изпълнява длъжността заместник кмет по Образование и култура на гр. Ямбол с мандат на СДС. От 2014 г. работи като преподавател по специалността си в Математическа Гимназия „ Атанас Радев”, като същевременно е хоноруван асистент по Физика и математика във Факултет „ Техника и технологии”- Ямбол на Тракийски университет- Стара Загора.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!