Десислава Малинова: Гласувайте за промяна и срещу убиецa, който вдишваме всеки ден!

OFFNews 24 октомври 2019 в 21:37 4680 3

Десислава Малинова е граждански активист за чист въздух в София, тя е и в инициативния комитет на Мая Манолова и четвърта в листата на Движение ЗАЕДНО за промяна в София.

Ето какво написа тя в Фейсбук:

„Независимо в кой район на София живеете, със сигурност ви прави впечатление за купищата прах, които при всяка една вибрация или полъх на вятъра образуват облаци около нас! Всеки един от нас също така е наясно и с последиците от мръсния въздух, но въпросът е стопанинът на нашия град какво прави, за да елиминира проблема?

На първо място трябва да се запитаме как Столична община идентифицира и анализира проблема при липсата на официални източници на информация на критичните точки – големите кръстовища, около циганските гета и районите, които традиционно се отопляват на твърдо гориво? И отговорът е също толкова ясен – НИКАК! На територията на столицата има само 5 официални станции за измерване на чистотата и качеството на въздуха, повечето разположени на удобни места.
След като нямаме анализ, чрез който да видим какви са така наречените 100 мерки на СО, които толкова шумно се презентират през последната една година, и който да ни помогне да измерим техния ефект – създаване на нискоемисионни зони, отклоняване на транзитния поток от центъра на града; въвеждане на такса за строителни машини/60 лв. месечно/, извънредни проверки за степента на димност на МПС и въвеждане на т.нар. „зелен билет“;

Шумно презентирани, но безславно прилагани и още по-безрезултатни мерки!

Какво се случва с нашите деца, когато в зимния ден навън въздухът се стели с цвят, мирис и вкус? Какви мерки предприема Столична община, за да им осигури на тези деца безопасно придвижване до детската градина или училището? Подсигури ли им поне елементарните предпазни мерки като маски например или пречистватели за въздуха в класните стаи? Проведе ли същата тази Столична община кампания, с която да образова гетата, които са едни от основни източници на замърсяване на въздуха, какви са вредите за здравето?

Същата тази община какво направи, за да осигури изграждане на алтернативни източници за отопление като газифициране и топлофициране?

Не е нужно Столична община да измисля нов вид мерки и технологии, а само да анализира източниците и да приложи решения, които са изпробвани и доказано функционират, защото не филтърът на комина /за който няма доказан ефект/ ще реши проблема, а решението е в това какво се допуска да се гори в печката.

Имаме решения, с които да дишаме като европейци, защото ние сме такива!“

Местни избори 2019

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

4022

3

През 2008 г.(Сергей Станишев) стават вече :"Пътен данък"
плюс две пътни такси("Винетна такса" плюс "Екологична такса" скрита,като пътна такса.
За информация ТАКСИТЕ ВЛИЗАТ В БЮДЖЕТА И СА ЕДНОСТРАННО ОПРЕДЕЛЕНИ ОТ ПАРЛАМЕНТА И НЕ Е ЗАДЪЛЖИТЕЛНО,ДА СЕ ПОЛЗУВАТ ЗА ПЪТИЩА.
Дали не са пък както почти винаги се отчитат,като Бюджетен
излишък?
Тази схема продължава и до момента(На вниманието на
специалистите)

4022

2

"ПЪТНА ТАКСА" или "ЕКОЛОГИЧНА ТАКСА" Какво общо има с пътищата?
1.Мощността на МПС(Моторно превозно средства)
2.На колко години е МПС.
3.От мястото на регистрация.
4.Наличие на катализатор.
И една кратка рекапитулация на българските граждани.
През 2004 г. една пътна такса(В порядъка на 20 тина лева
През 2005 г. уж заменяне на пътния данък с "Винетна такса(54 лв) Симеон Сакскобурготски (Следва)

23293

1

Стефан

25.10 2019 в 00:13

:))) Феерична идиотия:))
Маце, ние всички ще се превърнем в прах, но от прах сме и произлезли.
Може да не вярваш, по прах има и около София. На пътищата, в полето, по планините. И даже по цялата планета. На всички твърди планети.
Ти самата си прашна, и създаваш прах.
Изчезнете вече, а?