Делян Пеевски и Йордан Цонев подготвили законопроект за КТБ

OFFNews 29 септември 2014 в 18:13 15981 21

Снимка Сергей Антонов

Делян Пеевски

Кандидат-депутатите от ДПС Делян Пеевски и Йордан Цонев са подготвили законопроект за КТБ, който ще бъде внесен в първия работен ден на новия парламент.

Това съобщи лидерът на ДПС Лютви Местан, цитиран от БГНЕС.

По думите на Местан законопроектът е разширение на законопроекта, внесен от Йордан Цонев в края на предишното Народно събрание, който предвиждаше разкриване на тайната на влоговете на публични личности или имената на собствениците, ако става въпрос за офшорка.

Отговорът на въпроса върху кого тегне сянката на КТБ и кой се пои от истината за банката може да бъде намерено в поведението на останалите политически сили, коментира Местан.

ДПС настоява международно юридическо лице за финансово разузнаване да разследва КТБ, като в разследването трябва да включи влоговете, кредитите, търговските дружества, публичните фигури и офшорките, посочи лидерът на ДПС.

Местан подчерта, че от партията настояват България да се включи по-бързо към Европейския банков съюз, за да може всички български банки да бъдат подложени на европейския банков надзор и европейските регулации, тъй като има съмнения за това, че надзорът и регулацията не са достатъчно ефективни.

Лидерът на ДПС заяви, че сигурно е единственият лидер на партия, който не се познава с председателя на управителния съвет на КТБ и че дъщеря му няма консултантски договор с банката.

ДПС няма проблем с истината, истината ни е приятел, каза лидерът на ДПС и добави, че политическите опоненти на партията съзнателно продуцират внушения и митологеми.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!