Пеевски и прокуратурата на съд заради изфабрикуваното обвинение в опит за убийство

OFFNews 25 септември 2014 в 12:03 7443 12

Делян Пеевски

Снимка Николай Варадинов/Булфото

Делян Пеевски

Съдебни дела срещу Делян Пеевски, прокуратурата и българската държава ще заведат Венцислав Върбанов, Красимир Методиев и Георги Христов, които бяха обвинени, че подготвят за убийството на Пеевски.

Това заяви адвокатът им Николай Хаджигенов в интервю за ТВ7.

Обвиненията срещу тях бяха свалени, а делото - прекратено окончателно, сред като Софийският апелативен съд прие, че няма данни нито за подготовка за убийство, нито за каквото и да е друго престъпление, извършено от тримата.

"Главният прокурор не може просто така да се обърка – да обвини трима души в най-тежкото престъпление, и след това да се извини", коментира адвокат Хаджигенов.

За задържането на тримата съобщи прокуратурата на 13 юни - денят, в който прокуратурата и МВР нахлуха показно в сградата, където се намират офисите на КТБ и ТВ7 на бул. "Цар Борис III" в София.

Същия ден агенция “ПИК” и БНР съобщиха неофициалната информация, че за поръчител на убийството е сочен мажоритарният собственик на КТБ Цветан Василев. Тримата бяха обвинени за извършен опит за убийството на Пеевски през месец май. Три дни след ареста съдът пусна без мярка за неотклонение обвиняемите след заседание в интензивното отделение на МВР-болница, където бе настанен Красимир Методиев заради прединфарктно състояние.

Днес адв. Хаджигенов заяви, че неговият клиент Методиев е преживял много тежки месеци и в момента емоционалното му състояние е нестабилно. Цялата случка е била шок и за близките им. А два месеца по-късно на тях все още не са им върнати иззетите вещи – компютри, таблети, телефони.

"Това е съсипан живот, раздробен на парченца, който тепърва ще трябва да се събира. Не може да се мине просто с едно "сбъркал съм". Тези хора ще носят петното завинаги", каза още юристът.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!