Quantcast

Пеевски: Цветан Василев трябва да се страхува от вложителите в КТБ, а не от мен

Offnews Последна промяна на 17 септември 2014 в 16:03 2834 4

Делян Пеевски

Не от мен трябва да се страхува Цветан Василев, а от хилядите вложители в КТБ, които очакват от Цветан Василев не игра на криеница, а сериозни отговори на въпросите – Къде са техните пари и как ще им бъдат възстановени от банката.

Това се казва в писмо на ексдепутата от ДПС Делян Пеевски до медиите. В него той отговаря на твърденията на банкера, че животът му е застрашен и в това е замесен Пеевски. 

Ето и текста на писмото:

Във връзка с новотиражираните в последните дни твърдения на Цветан Василев и неговите адвокати, свързващи ме по някакъв начин с евентуални заплахи срещу живота и здравето на лицето Цветан Василев и неговото семейство, заявявам категорично, че подобни инсинуации са изключително нелепи и очевидно целят единствено създаване на предпоставки за поредното отлагане на явяването на Василев пред българското правосъдие.

Отново наблягам на обстоятелството, че нямам никакви отношения с Цветан Василев и не желая никой и по никакъв повод да свързва името ми с това лице, а още по - малко името ми да се използва от това лице като оправдание за продължаващите вече няколко месеца опити от негова страна да избегне срещата си българските съд и прокуратура. Друг е въпросът, че сам по себе си фактът, едно издирвано от Интерпол лице, с повдигнато обвинение за извършено тежко престъпление, да поставя на прокуратурата условия за завръщането си в България, включително използвайки твърдения за несъществуващи заплахи срещу живота и здравето му, е твърде абсурден. Публично известно е също, че по повод подадените от Цветан Василев срещу мен сигнали за заплахи за неговия живот и здраве, бяха извършени необходимите проверки. Образуваните преписки бяха прекратени, както от българската, така и от австрийската прокуратура, поради пълната им несъстоятелност. Не от мен трябва да се страхува Цветан Василев, а от хилядите вложители в КТБ, които очакват от Цветан Василев не игра на криеница, а сериозни отговори на въпросите – Къде са техните пари и как ще им бъдат възстановени от банката.

На следващо място, предвид продължаващите инсинуации от страна на Василев и неговото близко обкръжение, за пореден път заявявам, че нито аз, нито семейството ми имаме необслужвани кредити в КТБ или някакви други отношения или интереси свързани с тази банка. Нека тези, които твърдят наличието на огромни мои кредитни задължения да докажат това – или да преустановят празното говорене и спекулациите по тази тема.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

30.09 2014 в 15:21

Малее тоя мамин прасчо нещо съвсем изнагля и се оля,а!?
Егати наглото наднормено човече.Сигурно слурди като пор-вдовец тоя с тия мазнини,ама да му имам самочуствието,наглец,лъжец долен

17.09 2014 в 18:50

Много се кефи Пеевски да казва "лицето" Цв. Василев. Ама е прав, че връзката между Цветан Василев и него е с друга част от тялото.

17.09 2014 в 17:09

Айдеее, и тоз нагъл боклук се оля... че чяк се осра

Ухааааа, наглецът вече се изявява като Следовател в НСлС, дори и на главенн прокурор, айде бе ...
.... "а още по - малко името ми да се използва от това лице като оправдание за продължаващите вече няколко месеца опити от негова страна да избегне срещата си българските съд и прокуратура. Друг е въпросът, че сам по себе си фактът, едно издирвано от Интерпол лице, с повдигнато обвинение за извършено тежко престъпление, да поставя на прокуратурата условия за завръщането си в България, включително използвайки твърдения за несъществуващи заплахи срещу живота и здравето му, е твърде абсурден...."

17.09 2014 в 16:44

що бе? Длъжниците са по-чести извършители на престъпления от кредиторите. Филми не си ли гледал?