Борисов се обиди от изказване на ректора Илчев

Елица Мартинова 28 януари 2014 в 13:07 7941 28

Бойко Борисов, Снимка: БГНЕС
Бойко Борисов, Снимка: БГНЕС

„Озадачен съм от Вашите изявления тази сутрин в ефира на БНТ. Намирам изказването Ви за проява на недалновидност“, написа в писмо до ректора на СУ Иван Илчев лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов.

Повод за реакцията на експремиера стана ехиден коментар, който ректорът направи тази сутрин в ефира на БНТ: „Много се смят, че прословутата интуиция на Бойко Борисов му изневери. Той подкрепи тези студенти, часове преди те да свалят окупацията“.

Борисов подчертава как още в понеделник е изразил съмнение, че окупацията може да доведе до падане на правителството.
„Не бих искал да откривам в думите Ви опити, както Вие да бъдете политически употребен, така и Вие да използвате университета и студентите за реализирането на политически гаранции за стабилността на кабинета „Орешарски“, срещу който българските граждани протестират 220 дни“, казва в писмото си Бойко Борисов.

В следващите редове експремиерът припомня на ректора за всички „грижи“, които университетът е получавал от държавата при мандата на ГЕРБ.

„Уважаеми проф. Илчев, изненадан съм, че си позволявте като ректор да демонстрирате толкова открито личните си политически пристрастия. Ето защо подчертавам, че това писмо е адресирано лично до Вас в личен план, а не до ректора на най-старото и уважавано висше учебно заведение в България. Затова, както заявих вчера, ще си позволя днес да го напомня и на Вас – университетът не е територия, на която може да се прави политика“, заявява в писмото си председателят на ГЕРБ.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!