Бареков: Светлин Танчев и Георги Ковачев са изключени преди седмица

OFFNews 11 март 2015 в 16:31 5770 3

Депутатите Светлин Танчев и Георги Ковачев, които днес обявиха, че напускат "България без цензура" са били изключени от партията още миналата седмица, твърди лидера на партията Николай Бареков.

Бареков изпрати отвореното писмо до медиите, в което коментира днешното изявление на двамата депутати, че напускат ББЦ заради "трайно разминаване в политическите виждания". 

"Още миналата седмица в качеството ми на председател на ПП „България без цензура“ внесох писмено предложение до Контролния съвет на партията за изключване от нейните редици на депутатите Светлин Танчев и Георги Ковачев. Мотивите ми за това решение са системното гласуване на двамата в синхрон с групата на БДЦ в полза на управляващата четворна коалиция", пише в текста.

"Двамата отказаха да дадат пред мен мотивите си защо подкрепиха в пленарна зала и в бюджетна комисия тегленето на 16 млрд. външен дълг. С подадените от тях оставки днес те отказват да дадат това обяснение пред тези, на които дължат мандата си в Народното събрание - това са нашите избиратели и нашият партиен актив, който на 22 март трябваше да изслуша техните мотиви защо подкрепят ГЕРБ и управляващото мнозинство в парламента. С днешното си гласуване отново в синхрон с управляващите Георги Ковачев предаде за пореден път и окончателно 10 хиляди варненски избиратели на ББЦ, които гласуваха за мен като водач на листата във варненски Многомандатен избирателен район", заяви Бареков.

Контролният съвет е приел още миналата седмица моите мотиви и е изключил двамата депутати, което всички ние приехме с голямо облекчение. От тук насетне ББЦ, която се роди като партия анти-ГЕРБ и анти-статуквото, няма да носи никаква персонална отговорност в парламента за нелепото поведение на депутатите от БДЦ, които приеха унизителната роля да бъдат креатура на ГЕРБ и управляващите и без ясни мотиви непрекъснато да подкрепят всички непопулярни решения на четворната коалиция.

Напомням, че въпреки че вече не са част от ББЦ, цялата групичка от напуснали депутати продължава да бъде морален длъжник и да дължи обяснения защо с лека ръка даде в ръцете на управляващите 16 млрд. лв. под формата на външен дълг, завършва Бареков.

Светлин Танчев и Георги Ковачев обявиха по-рано днес, че засега няма да напускат групата на БДЦ.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!