Бареков: Светлин Танчев и Георги Ковачев са изключени преди седмица

OFFNews Последна промяна на 11 март 2015 в 16:31 4656 3

Депутатите Светлин Танчев и Георги Ковачев, които днес обявиха, че напускат "България без цензура" са били изключени от партията още миналата седмица, твърди лидера на партията Николай Бареков.

Бареков изпрати отвореното писмо до медиите, в което коментира днешното изявление на двамата депутати, че напускат ББЦ заради "трайно разминаване в политическите виждания". 

"Още миналата седмица в качеството ми на председател на ПП „България без цензура“ внесох писмено предложение до Контролния съвет на партията за изключване от нейните редици на депутатите Светлин Танчев и Георги Ковачев. Мотивите ми за това решение са системното гласуване на двамата в синхрон с групата на БДЦ в полза на управляващата четворна коалиция", пише в текста.

"Двамата отказаха да дадат пред мен мотивите си защо подкрепиха в пленарна зала и в бюджетна комисия тегленето на 16 млрд. външен дълг. С подадените от тях оставки днес те отказват да дадат това обяснение пред тези, на които дължат мандата си в Народното събрание - това са нашите избиратели и нашият партиен актив, който на 22 март трябваше да изслуша техните мотиви защо подкрепят ГЕРБ и управляващото мнозинство в парламента. С днешното си гласуване отново в синхрон с управляващите Георги Ковачев предаде за пореден път и окончателно 10 хиляди варненски избиратели на ББЦ, които гласуваха за мен като водач на листата във варненски Многомандатен избирателен район", заяви Бареков.

Контролният съвет е приел още миналата седмица моите мотиви и е изключил двамата депутати, което всички ние приехме с голямо облекчение. От тук насетне ББЦ, която се роди като партия анти-ГЕРБ и анти-статуквото, няма да носи никаква персонална отговорност в парламента за нелепото поведение на депутатите от БДЦ, които приеха унизителната роля да бъдат креатура на ГЕРБ и управляващите и без ясни мотиви непрекъснато да подкрепят всички непопулярни решения на четворната коалиция.

Напомням, че въпреки че вече не са част от ББЦ, цялата групичка от напуснали депутати продължава да бъде морален длъжник и да дължи обяснения защо с лека ръка даде в ръцете на управляващите 16 млрд. лв. под формата на външен дълг, завършва Бареков.

Светлин Танчев и Георги Ковачев обявиха по-рано днес, че засега няма да напускат групата на БДЦ.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

12.03 2015 в 20:33

Договорката, която си направиха отцепилите се народни представители от ББЦ е единствено и само с ГЕРБ. Това са предатели и недостойни българи. Върнете изказванията на Ковачев, как обясняваше защо напуснал навремето ПП ДБГ, заради промяна в политическото позициониране на партията и непоследователност в идеологията за борба против статуквото и падаване ръка на ПП ГЕРБ. Срам няма този човек да обяснява в мотивите си, че напуска ПП ББЦ, защото това било правилно заради ненужно ескалиране на напрежението. Този е толкова болен на тема власт, че душата си ще даде за сбъдване на съкрованета му мечта да си избива комплексите. Ти ли ще направиш нещо за България, твоята самоцел ще те доведе до ада. Всичко се връща на този свят. Спиралата на живота продължава да се навива и много скоро това момче ще бъде наказан от самия себе си. Когато Николай Бареков го направи политик беше за него най - добрият. Използва го, както и всички останали хора във Варна. Отблъсна интелигентни и нормални хора, за да постигне тъпата си и пагубна цел, като смачка и унизи хората. Ще има справедливост! Нищо не става от него и ако имат нормален разум хората във Варна, никой няма да му се върже на лъжите, че от него зависи нещо в този град. Да става член на ГЕРБ и да се разкара от света. НИКОЛАЙ, много те излъга този твой народен представител, но най - вече се подигра с варненци, които дадоха гласи за теб, а не за никому неизвестния Ковачев. В цяла Варна си беше залепил плакатите с твоя образ, а не с този на Б.Б. ЖАЛОСТ И МИЛОСТ ЗА ТАКИВА ХОРА НЯМА. Б.Б. ДА СЕ ХВАНЕ В РЪЦЕ И ДА ИМ ПОКАЖЕ КАКВО Е МЪЖКО ДОСТОЙНСТВО, А КОВАЧЕВ ВСЕКИ ДЕН ПРЕД ПАРЛАМЕНТА ДА ПРАВИ ПО 20 ЛИЦЕВИ ОПОРИ, ЗАЩОТО И ТОВА НЕ МОЖЕ.

11.03 2015 в 20:07

и сам дудука е дудук

11.03 2015 в 18:17

Подлият суяк-дудук да вземе накрая да се самоизключи, подаде оставка от ЕП, дръпне шалтера на животоподдържащите системи на партията си, и се самовкара в затвора, северно крило. След което с речение на Конституционния съд да бъде позорно наруган и публично е..н.