Овчаров: Теменужка Петкова е министър, защото спря проекта АЕЦ „Белене“

OFFNews 19 ноември 2014 в 20:49 4494 4

Румен Овчаров

Енергийният министър Теменужка Петкова беше назначена на поста като награда за това, че участва в спирането на проекта АЕЦ „Белене“. Това заяви пред bTV бившият министър на икономиката Румен Овчаров.

Ако в проекта е имало някакви нередности, Петкова е можела да г изкара наяве. Тя е участвала в комисията, разглеждала е документите, коментира Овчаров.

Дано Петкова да успее да навлезе в тематиката, но само с ревизии няма да стане, категоричен е Овчаров.

Според него в енергетиката постоянно влизат неподготвени хора. След това се чудим какво да правим – как „Булгаргаз ще плати за руския газ, как ще се разплащат топлофикациите, след като НЕК не им плаща, какво ще прави НЕК, каза Очваров.

Единствената полза от разделянето на Министерството на икономиката, енергетиката и туризма е, че икономическото развитие ще се постави като приоритет. Досега гледаха на министъра на икономиката и енергетиката като главния диспечер на България, коментира той.

По отношение на случващото се в БСП Овчаров посочи, че не е доволен от това как Михаил Миков действа като председател, защото е прекалено плах и действа половинчато.

Но нека го оставим да действа, да не кажем едни 100 дни, да си седне на задника и да видим какво ще направи, каза Овчаров.

По повод понижението на Димитър Дъбов бившият икономически министър заяви, че това е несериозни. Опитват се с много лека ръка да прехвърлят вината на Дъбов и Евгени Узунов. Не е цялата вина тяхна, коментира той.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови