Овчаров: Енергийният мистър получи награда за слугинаж

OFFNews 08 ноември 2014 в 20:20 5449 22

Румен Овчаров

„Очевидно възнаграждение за слугинажа". Така Румен Овчаров от БСП, бивш енергиен министър, определи в интервю за Дарик изборът на Теменужка Петкова за министър на енергетиката в новото правителство.

В новото правителство Министерството на икономиката и енергетиката ще е разделено на три - икономика, енергетика и туризъм с трима министри съответно Божидар Лукарски (Реформаторски блок), Теменужка Петкова (предложение на ГЕРБ) и Николина Ангелкова (предложение на ГЕРБ). 

По думите на Овчаров Петкова е изпълнила поръчките, които са й били възложени, докато е работила в Агенцията за държавна финансова инспекция (АДФИ).

Той е категоричен, че новият енергиен министър не е компетентен да реши нито един проблем в енергетиката.

"Кабинетът е всичко друго, но не и експертен, не и компетентен, не и професионален. Учудваща за мен е готовността на някои хора на всяка цена да станат министри, независимо от нивото на некомпетентност, която имат в съответната област. Другото, което ми прави впечатление, е пълното отсъствие на лоялност.

Каквато и да била лоялност - лоялност към партии, към кауза, към идеология, към избиратели. Не може преди избори да твърдиш, че ГЕРБ е основният ти политически противник и си лява алтернатива, и сега изведнъж да си в правителството на ГЕРБ. Да твърдиш, че няма да допуснеш никога Бойко Борисов да бъде премиер и сега да бъдеш министър в неговото правителство. Мисля си, че все пак известна степен на лоялност и към избирателите трябва да съществува, иначе всичко става много евтино", коментира още Овчаров.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!