Овчаров: Енергийният мистър получи награда за слугинаж

OFFNews Последна промяна на 08 ноември 2014 в 20:20 4984 22

Румен Овчаров

„Очевидно възнаграждение за слугинажа". Така Румен Овчаров от БСП, бивш енергиен министър, определи в интервю за Дарик изборът на Теменужка Петкова за министър на енергетиката в новото правителство.

В новото правителство Министерството на икономиката и енергетиката ще е разделено на три - икономика, енергетика и туризъм с трима министри съответно Божидар Лукарски (Реформаторски блок), Теменужка Петкова (предложение на ГЕРБ) и Николина Ангелкова (предложение на ГЕРБ). 

По думите на Овчаров Петкова е изпълнила поръчките, които са й били възложени, докато е работила в Агенцията за държавна финансова инспекция (АДФИ).

Той е категоричен, че новият енергиен министър не е компетентен да реши нито един проблем в енергетиката.

"Кабинетът е всичко друго, но не и експертен, не и компетентен, не и професионален. Учудваща за мен е готовността на някои хора на всяка цена да станат министри, независимо от нивото на некомпетентност, която имат в съответната област. Другото, което ми прави впечатление, е пълното отсъствие на лоялност.

Каквато и да била лоялност - лоялност към партии, към кауза, към идеология, към избиратели. Не може преди избори да твърдиш, че ГЕРБ е основният ти политически противник и си лява алтернатива, и сега изведнъж да си в правителството на ГЕРБ. Да твърдиш, че няма да допуснеш никога Бойко Борисов да бъде премиер и сега да бъдеш министър в неговото правителство. Мисля си, че все пак известна степен на лоялност и към избирателите трябва да съществува, иначе всичко става много евтино", коментира още Овчаров.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

09.11 2014 в 21:01

Освен нахалство и дебелоочие, червените мекерета тук демонстрират и простотия. В някои отношения тя дори е по-голяма от наглеца и предател на България Р. Овчаров.

09.11 2014 в 19:02

другарю р.овч . , щом ти получи поста си на енергиен министър като заслуга за слугинаж , защо смяташ че всеки следващ министър получава поста за същото ?

09.11 2014 в 14:23

Очевидно нещо притеснява Р.Овч.!!!

09.11 2014 в 14:13

Очевидно нещо взе да притеснява Р.Овч.!!!

09.11 2014 в 12:14

Прав е на тази на челото и пише, че слугува.

09.11 2014 в 09:54

Съвсем прав е. То като се замислиш...в герб министър се става единствено по слугинаж, по нищо друго. Всичките им депутати са подбрани по това да са послушни, и възможно най-малко компетентни. И сега тези педали ще довършат България, но мисля че пак ще има запален парламент тази зимa, но този път трябва да има убити герберасти

09.11 2014 в 09:09

В парламентарната комисия на по-предното НС Т.Попова извади наяве далаверите на Р.Овчаров. Само един пример. Старо оборудване на АЕЦ е оценено на 270 млн., договорено е на цена 220 млн. с Росатом , нормално-те са купувача, толкова дават, и е продадено. От там нататък от наша страна едностранно убез всякакви официални документи, по искане на руснаците ние си самонамаляваме цената на 120 млн., ог които в държавата влизат само 80. Всико това става с подписа на Овчаров. Когато го викаха в комисията да отговаря плюнки му хвърчаха от устата, не можеше да повярва, че някой си позволява да му иска обяснение. Така, че е нормално господинът като чуе името на Т.Попова, отново да му хвърчат плюнки от устата. За всички тези далавери има томове доказателства, които събират прах в прокуратурата. Цацаров, какво става? Ти гл. прокурор ли си или поредната луковма глава!

09.11 2014 в 05:29

Мучаров, пак ли ти. В АЕЦ-а как е работата разпределят ли се поръчките на фирмите през теб пак ?